Zoeken

Hopkins wordt reserverijder Rizla Suzuki MotoGP

10 februari 2011
Na het Kawasaki MotoGP en daaropvolgende Honda WK Superbike debacle leek John Hopkins te zijn afgeserveerd, maar de 27-jarige Amerikaan keert het komende seizoen terug naar het honk van Rizla Suzuki, als eerste vervanger mocht Suzuki's enige coureur Alvaro Bautista geblesseerd raken.

John_Hopkins_Suzuki_MotoGP

Nadat John Hopkins het vorig jaar -noodgedwongen- terugkeerde naar het AMA Superbike kampioenschap leek het over te zijn met de internationale carriëre van het talent, maar dat lijkt - naar nu door Rizla Suzuki MotoGP én Cresent Suzuki BSB teammanager Paul Denning tegenover het Britse MCN is bevestigd - slechts van tijdelijke aard zijn geweest.

Hopkins reed het afgelopen seizoen in het AMA Superbike en werd de afgelopen winter door Cresent Suzuki ingelijft voor het 2011 Brits Superbike kampioenschap. Part of the deal was daarbij dat Hopkins tevens de eerste vervanger in het Rizla MotoGP zou zijn, mocht onverhoopt Alvaro Bautista gedurende het 2011 seizoen gebleseerd raken. 

Met nog slechts één rijder aan de start én de verplichting tegenover Dorna dat het team in 2011 aan alle wedstrijden zal deelnemen moet Rizla Suzuki een back-up rijder hebben, en volgens Denning is Hopkins daarvoor dé aangewezen persoon. In 2007 behaalde Hopkins met een 4e plaats in de eindstand het beste eindresultaat voor Suzuki's GSV-R in de MotoGP. 

Hopkins zal de komende maand zijn opwachting al gaan maken op de 2011 Rizla Suzuki GSV-R, tijdens de tweede MotoGP wintertest die op het Losail circuit in Qatar is ingepland. Mocht Bautista het komende seizoen onverhoopt geblesseerd raken, dan zal Hopkins het zitje overnemen en daarmee zijn rentree maken in de MotoGP.

Bron: MCN