Zoeken

Honda sluit 2015 af met Honda Racing Thanks Day

7 december 2015
Repsol Honda coureurs Marc Marquez en Dani Pedrosa hebben het afgelopen weekend in Japan doorgebracht om alle fans en collega’s te bedanken tijdens de Honda Racing Thanks Day, een evenement er afsluiting van het 2015 seizoen.

Marquez Pedrosa

Het protocol begon op vrijdagavond met een HRC diner in het Tokyo Cerulean Tower Hotel. Naast Marc en Dani waren de HRC Trial rijders - Toni Bou, Takashisa Fujinami en Jaime Busto - evenals HRC MXGP rijder Evgeny Bobryshev en MX2 wereldkampioen Tim Gajser aanwezig.

Op zaterdag was het circuit van Motegi toneel voor actie op de baan. Na enkele verkenningsronden hadden de rijders vrije training en kwalificatie voor de CBR250 Dream Cup, met Marc eerste en Dani tweede. Marc en Dani mochten ook twee klassieke NSR500 machines rijden - 1984 voor Dani en 1985 voor Marc.

Voor beide coureurs was het de eerste keer dat ze op een tweetakt 500cc GP machine reden en ze vonden het geweldig. Ze reden ook in de N-One auto ter voorbereiding op de wedstrijd op zondag. De dag eindigde met enkele ronden in de NSX Concept GT raceauto - met meer dan 650 pk.

Honda Racing_Thanks_Day

Voor 18.500 toeschouwers verzamelden alle coureurs zich op zondag voor een vol program. Marc en Dani werden vergezeld door Formule 1 coureur Fernando Alonso en voormalig F1 coureur Takuma Sato, die momenteel in de Indy Car series rijdt.

Andere namen waren Toni Bou, Takashisa Fujinami, Jaime Busto, Takumi Takahashi (Suzuka 8 hours, Japan Superbike Championship), Hiroshi Aoyama en Kosuke Akiyoshi (HRC testrijders), en 10 rijders uit de Super GT series (GT500) National Championship Super Formula.

De dag begon met een kart wedstrijd, gevolgd door de CBR250 Dream Cup, waar Dani en Marc vanaf de laatste startrij van start gingen om als eerste en tweede te worden afgevlagd. Daarna volgde de N-One Exhibition race, waar ditmaal Marc voor Dani won.

De dag werd afgesloten met een demonstratieronde op de NSR500 en hun huidige RC213V machine. Fernando Alonso kreeg de kans om voor het eerst met de RC213V machine op een circuit te rijden, terwijl Marc tegelijkertijd in de NSX Concept GT auto reed.

Marquez Alonso

Marc Marquez:
We hadden opnieuw een geweldige tijd tijdens de Honda Thanks Day. Het is leuk om andere HRC rijders en Honda rijders te ontmoeten en samen verschillende motoren en auto’s te rijden. Natuurlijk onze eigen MotoGP machine, maar ook de CBR250, de nieuwe Honda NSX en de onvoorstelbare NSR500. Het was een geweldig jaar met Honda en ik kijk uit naar volgend jaar. Dit is het laatste evenement met Honda voor mij dit jaar en dus wil ik iedereen een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen. Laten we hopen dat 2016 voor ons allemaal een goed jaar is.

Dani Pedrosa:
Het was echt een geweldig weekend. Ik had de kans om lol te hebben en weer als een kind met bijzonder speelgoed te zijn. We reden in geweldige auto’s en hadden de kans om de NSR500 te rijden, terwijl we ons met andere rijders en coureurs vermaakten. Het was goed om samen te zijn, over onze seizoenen te praten en Honda’s oude en nieuwe vehicles te zien. Ik wil tevens van deze laatste kans gebruik maken om alle fans een gelukkige kerst te wensen.