Zoeken

Honda presenteert Team HRC

31 mei 2013
Het circuit van Mugello, waar dit weekend de Grand Prix van Italië plaatsvindt, was toneel voor de presentatie van het Team HRC dat begin volgend jaar zal gaan deelnemen aan de 2014 Dakar Rally.

Honda Team_HRC_Dakar

Het Team HRC, dat in totaal zo'n dertig stafmedewerkers heeft, heeft voor volgend jaar maar liefst vijf rijders gecontracteerd. Naast Helder Rodrigues (34, Portugal), Sam Sunderland (24, Groot Brittanië) en Javier Pizzolito (33, Argentinië), die dit jaar ook deel uitmaakten van het team, heeft Honda voor de komende Dakar Rally ook Joan Barreda (29, Spanje) en Paulo Goncalves (34, Portugal) aangetrokken.

Barreda en Goncalves blijven onder hoede van het Duitse Speedbrain team, dat de zelf ontwikkelde Husqvarna Dakar machine nu voor de Honda CRF450 Rally heeft ingeruild. Teamleider van Team HRC is Katsumi Yamazaki met Martino Bianchi als algemeen directeur, die meer dan 30 jaar ervaring in de offroad wereld heeft.

De aftrap van Team HRC is in juni gepland, waar enkele warme evenementen op de agenda staan om de rijders voor het belangrijke moment, de 2014 Dakar Rally die op 5 januari 2014 in Rosario, Argentinië van start zal gaan, voor te bereiden. Voor Helder Rodrigues en Javier Pizzolito begint de training met de Desafio Ruta 40 in Argentinië, terwijl Joan Barreda en Paulo Goncalves hun debuut op de nieuwe Honda CRF450 Rally machine in september tijdens de Pharaoh's Rally zullen maken. Sam Sunderland zal samen met de andere rijders testen in Noord Afrika uitvoeren en deelnemen aan de Rally van Marokko en de Merzouga Rally.

Het doel van Team HRC is helder: het winnen van de prestigieuze Dakar Rally die als zwaarste enduro beproeving ter wereld wordt gezien en tevens een ideaal testcircuit is om de productiemotoren van de toekomst te ontwikkelen.