Zoeken

Honda onthult NSF250R Moto3 racer

3 juni 2011
Op de vooravond van de Catalaanse Grand Prix heeft Honda haar nieuwe Moto3 racer, de NSF250R, onthuld. De nieuwe 250cc viertakt racer zal het komende seizoen de huidige 125cc tweetakt gaan vervangen.

Honda_NSF250R_2

Voor het oog van de aanwezige wereldpers werd de motor onthuld door HRC vice president Shuhei Nakamoto, die werd bijgestaan door voormalig 500cc wereldkampioen Alex Criville en NSF250R projectleider Yoshiyuki Kurayoshi. Volgens Honda is de NSF250R een hoogvermogende, lichtgewicht en compacte racer die jonge coureurs een goede basis moet bieden om de basis te leren en verder te kunnen groeien. Veel elementen van de huidige RS125R zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe viertaktracer overgenomen.

Dat Honda in de 125cc zondermeer succesvol mag worden genoemd blijkt uit de statistieken; in totaal werden 164 Grand Prix overwinningen en 15 constructeurstitels behaald, waarvan 11 met de RS125R. Met de introductie van de nieuwe NSF25R en de nieuwe Moto3 raceklasse heeft Honda als doel haar basis voor de wegrace motorsport te blijven uitbreiden. De NSF250R, zo werd tijdens de persconferentie bekend gemaakt, heeft een gewicht van 84 kilo en een topvermogen van 35,5 kW (48,3 pk) bij 13.000 toeren per minuut.

Shuhei Nakamoto, HRC vice president:
Ik heb erg blij hier in Catalunya te zijn om de nieuwe machine te lanceren die Honda heeft ontwikkeld voor de nieuwe Moto3 raceklasse komend seizoen. Van de eerste MT125R tot de huidige RS125R heeft Honda in deze 34-jarige periode vele productieracers gebouwd en we hopen dat deze nieuwe machine eenzelfde verhaal zal opleveren. Dani Pedrosa en Andrea Dovizioso werden wereldkampioen op deze machine en ons doel is opnieuw om jonge coureurs een goede racer te bieden om de grondbeginselen te leren en ervaring op te doen, om op een dag de top te kunnen bereiken. Onze grootste vreugde zou zijn als onze machine als springplank zal gaan dienen in het creëren van toekomstige MotoGP kampioenen.

Honda_NSF250R_1

Yoshiyuki Kurayoshi, projectleider ontwikkelingsteam NSF250R:
Het concept van de NSF250R vertegenwoordigt een belangrijke stap vooruit voor ons, om de volgende racing standaard te creëren. De belangrijkste karakteristieken zijn een lichtgewicht en compacte machine, met hoog vermogen en hoge efficiëntie, om de populariteit van wegrace motorsport een nieuw leven in te blazen. Het is een compacte machine die 84 kilo weegt, een topvermogen van 35,5 kW heeft, 13.000 toeren per minuut en een benzinetank van 11 liter heeft.

De NSF250R racer, het motorblok en reserveonderdelen zullen eind dit jaar via het Honda dealernetwerk leverbaar zijn, evenals via GEO Technology, de officiële partner van de Moto3 raceklasse. Aan het eind van de eerste trainingsdag om 18:30 uur en op zondag voor de start van de MotoGP race om 13:15 uur zal Alex Criville enkele demonstratieronden met de nieuwe racer op het circuit van Catalunya gaan rijden.