Zoeken

Honda lanceert TT Legends World Endurance Team

29 november 2010

Honda Motor Europe heeft op de Britse NEC Motorshow een nieuw team gepresenteerd waarmee het komend seizoen een aanval zal worden gedaan op het WK FIM Endurance en waarmee tevens enkele geselecteerde straatraces, waaronder de legendarische Isle of Man TT, zal worden verreden.

Honda_Legends_Team_1.jpg

Het Honda TT Legends Team zal het komende seizoen uitkomen op de CBR1000RR Fireblade in zowel het Endurance wereldkampioenschap alsmede de roemruchte Northwest 200 en Isle of Man TT straatraces. Honda heeft hiervoor niet de minste namen gecontracteerd, vijftienvoudig Isle of Man TT winnaar John McGuinness en Steve Plater, die in 2009 het Brits Superbike kampioenschap op een Fireblade wist te winnen.

Ook de 38-jarige McGuiness wist in het verleden het 250cc Brits kampioenschap te winnen, maar behaalde vooral wereldfaam met zijn vijftien TT overwinningen, waarmee de in Morcambe gevestigde coureur een tweede plaats in de lijst met overwinningen inneemt, achter de legendarische en helaas veel te vroeg overleden Joey Dunlop. Plater heeft op zijn beurt ruime ervaring in het Endurance gebeuren, naast podiums in Le Mans, de Bol d'Or en de roemruchte 8 uur van Suzuka wist de 40-jarige Brit de 6-uurs race van Albacete te winnen.

Het Britse duo zal voor de 24-uurs races in Le Mans en de Bol d'Or worden aangevuld door de Schot Keith Amor, die met twee TT podiums en een zege in de Northwest 200 geen onbekende is in het straatracegebeuren. Plater zal alleen deelnemen aan het Endurance kampioenschap. Het Honda TT Legends team zal worden gerund vanuit Louth in Lincolnshire, van waaruit ook het Honda's British Superbike Team opereert, en zal door de ervaren en voormalig TT én Endurance racer Neil Tuxworth worden gerund.