Zoeken

Henk Knuiman met KTM van start in 2011 Dakar

27 december 2010

Henk Knuiman heeft op de valreep bekendgemaakt dat hij met een KTM 450F Rally op 1 januari 2011 aan de start zal verschijnen van Le Dakar, de zwaarste rally ter wereld.

Henk_Knuiman.jpg

De Dakar is geen onbekende meer voor Knuiman, die in de vorige editie zich ondanks tegenslagen toch nog als zeventiende wist te klasseeren en daarmee de beste Nederlander was. Voor komende de Dakar mikt Knuiman met zijn nieuwe KTM 450F Rally op een topklassering. Dankzij de hulp van vele sponsoren waaronder KTM Nederland is Knuiman’s deelname mogelijk geworden.

Knuiman zegt zich goed te hebben voorbereid; zelfs in sneeuwachtige omstandigheden werd met spikes in de banden getraind om toch het juiste ritme te behouden. De KTM 450F Rally is perfect geprepareerd voor de komende Dakar. Samen met monteur Wim de Kramer heeft Henk zijn machine opgebouwd en uitvoerig getest. Ze twijfelen er niet aan dat met de nieuwste KTM een goed resultaat behaald kan worden.

Henk Knuiman:
Mijn beste resultaat in een Dakarrally is een achtste plaats. Ik wil die plek minstens evenaren en hopelijk zelfs verbeteren.

Op tweede kerstdag is Henk samen met Wim de Kramer richting Buenos Aires vertrokken, waar ’s werelds bekendste en zwaarste auto- en motorsportevenement op nieuwjaarsdag in Buenos Aires van start gaat. Het Oostenrijkse KTM-fabrieksteam komt met vier rijders aan de start met de nieuwste uitvoering van de KTM 450 rallymachine.

Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Sportmotorcycle Nederland:
De doelstelling van KTM is duidelijk, het voor de tiende achtereenvolgende maal behalen van de eerste plaats in het motorklassement. Onze landgenoot Henk Knuiman rijdt op een identieke machine als de fabrieksrijders en moet zeker in staat worden geacht, gezien zijn ervaring en capaciteiten, om hoog in de toptien te finishen. Want Dakar is KTM en KTM is Dakar.

De deelnemers wachten zestien dagen van loodzware competitie over moeilijk begaanbaar terrein in Argentinië en Chili, waarbij het uiterste van mens en machine zal worden gevraagd. Daarbij worden onder andere de Andes, de witte duinen van Fiambala en de Atacama Desert, de droogste plaats op onze planeet, doorkruist.