Zoeken

Hayden breekt schouderblad tijdens flat track training

30 december 2011
Tijdens een training op een flat track racer heeft Nicky Hayden zijn linker schouderblad gebroken en enkele ribben gekneuds. De Marlboro Ducati MotoGP coureur was op een flat track circuit vlak bij zijn thuisstad Owensboro in Kentuky aan het trainen toen hij ongelukkig met een andere rijder in aanvaring kwam.

Nicky_Hayden

Na de crash tijdens de laatste Grand Prix van het 2011 seizoen, waarbij Hayden zijn schippersbotje had gebroken, was de Amerikaan net aan zijn trainingsprogramma begonnen om weer fit te zijn voor het 2012 seizoen. Hayden begon zijn carrière ooit met flat track racen en was aan met zijn flat track racer aan het trainen toen het incident zich voltrok.

Een andere rijder wilde ruimte maken voor Hayden, maar raakte daarbij per ongeluk Hayden's voorwiel waardoor deze ten val kwam. Hoewel het ongeluk bij niet al te hoge snelheid gebeurde viel Hayden hard op zijn linker schouder en brak daarbij zijn schouderblad en liep enkle gekneusde ribben op.

In het ziekenhuis werden runtgen foto's en een scan gemaakt, maar er zijn vooralsnog geen plannen om te opereren. Of Hayden nu fit genoeg zal zijn voor de eerste wintertest, die eind januari op het circuit van Sepang staat ingepland, is vooralsnog onzeker. Hayden deed het ongeluk zelf af als een 'freak incident' en stelde dat het gewoon bij motorracen hoort.