Zoeken

FIXI Cresent Suzuki naar Spanje voor dubbele test

17 januari 2013
Voor het 2013 seizoen is de WK Superbike kalender nog steeds niet definitief, maar inmiddels is het FIXI Cresent Suzuki Team haar voorbereiding gestart. Het team is naar Spanje afgereisd voor een tweetal shakedown tests op het circuit van Almeria en het circuit van Jerez, dat dit jaar voor het eerst deel van de SBK kalender uit zal gaan maken.

2013 FIXI_Cresent_Suzuki_GSX-R1000 

Leon Camier en de nieuw gecontracteerde Jules Cluzel staan beide te trappelen om na de korte verplichte winterstop weer de baan op te kunnen gaan. De afgelopen winter is volgens het team in het hoofdkantoor hard aan de GSX-R1000 gewerkt en zal het duo de komende testen gebruiken om de voortgang die door het team aan de Yoshimura GSX-R is gemaakt te beoordelen. De eerste test zal Jules Cluzel niet alleen zijn debuut maken in het team, maar tevens voor het eerst op een Superbike machine aantreden.

De eerste van twee Spaanse testen wordt op 17 en 18 januari op het circuit van Almeria gehouden, waarna het team zal afreizen naar het zuidelijk gelegen Jerez voor opnieuw een tweedaagse test op 22 en 23 januari. Daarna zal het team gaan afreizen naar Australië, waar nog een tweetal tests staan ingepland voordat het seizoen op zondag 24 februari op het circuit van Phillip Island van start zal gaan.

Leon Camier:
Ik kijk echt uit naar de test en het resultaat te zien van het werk wat de mannen de afgelopen winter hebben verricht. Ik weet dat ze de motor hebben verfijnd en dat er meer vermogen is dan het afgelopen jaar, dus ik verheug me echt er op te kunnen gaan rijden. We hebben ook nog de nieuwe 17" wielen te testen, dus het zal goed zijn om te zien hoe de fiets daarop reageert. Ik ben er zeker van dat met alles wat het team in de werkplaats heeft gedaan, we een stuk dichter bij waar we willen staan zullen zijn. Ik heb gedurende de break veel gereden, waaronder wat enduro, crossfiets trials en dirttrack voordat we naar Almeria gaan, waardoor ik voor de komende testen helemaal scherp moet zijn.

Jules Cluzel:
Ik heb meer dan twee maanden moeten wachten om op de FIXI Cresent Suzuki GSX-R te kunnen rijden en ben dan ook echt opgewonden nu de tijd is gekomen om de baan op te gaan. Ik heb geen idee wat ik van een 1000cc machine moet verwachten, hoe het zal voelen en sturen en vooral hoeveel sneller het zal zijn, maar ik weet dat echt uitkijk naar wat me te wachten staat. Ik heb de afgelopen winter veel getraind om fitter en sterker te worden en ben een succesvolle operatie aan mijn arm ondergaan om het probleem van arm-pompen op te lossen, dus voel ik me goed en ben ik er helemaal klaar voor. Ik heb eerder op Jerez gereden, maar ben nog nooit op Almeria geweest, dus is het een goede plaats om mijn ervaringen op de motor te starten omdat ik zowel de baan als de motor niet ken en ik rustig aan kan beginnen om beide te leren kennen.

Paul Denning, team manager:
Het FIXI Cresent Suzuki Team heeft sinds het einde van het afgelopen seizoen ononderbroken gewerkt om een snellere, scherpere en meer competitieve GSX-R1000 te bouwen. Deze twee testen in Spanje stellen ons in de gelegenheid om te begrijpen wat we hebben bereikt, maar tegelijkertest moeten we onze verwachtingen moeten temperen en de testen als shakedown test benaderen. De ronden in Spanje zullen Jules in staat stellen zijn eerste kilometers op een superbike te maken, terwijl Leon weer na de winterstop op snelheid kan komen.