Zoeken

Fabrizio Lai vervangt vervanger Xaus op Silverstone

28 juli 2011
Het zit ten Kate dit seizoen niet mee in het WK Superbike. Het team zal dit weekend het niet alleen zonder beide vaste rijders Jonathan Rea en Ruben Xaus moeten doen, die beide herstellende zijn van blessures, maar nu blijkt de vervanger van Xaus zich tijdens een training op een mountainbike te hebben geblesseerd. Op de valreep heeft het team de Italiaan Fabrizio Lai weten te strikken.

Fabrizio_Lai

Het dit seizoen tot Castrol Honda gedoopte WK Superbike team van ten Kate lijkt te worden achtervolgt door de pechduivel. Eerst ging Jonathan Rea, die voorafgaand aan het seizoen nog door het team als titelpretendent werd gezien, tijdens de warm-up training voor de race op Misano onderuit. De nummer één rijder binnen het Castrol Honda team liep daarbij een fractuur en beschadiging aan bindweefsel op in zijn rechterarm en pols, waarna Alex Lowes als vervanger werd aangetrokken.

Ruim twee weken geleden, tijdens de eerste race op Brno, ging Rea's teamgenoot Ruben Xaus in de eerste ronde onderuit en liep daarbij verwondingen aan zijn been en rug op. Hoewel eerste scans aangaven dat er sprake was van ernstige verwondingen, bleef de pijn in Ruben's rug aanhouden waarna vorige week opnieuw onderzoek werd gedaan. Daaruit bleek dat hij een fractuur aan de L3 ruggewervel had opgelopen.

Als vervanging van Ruben Xaus, die naar verwachting tijdens de WK Superbike race op de Nürburgring weer van de partij zal zijn, trok het team Carl Muggeridge aan. Muggeridge won in 2004 de WK Supersport wereldtitel voor ten Kate, kwam in 2005  en 2006 uit in het WK Superbike en rijdt momenteel in het Duitse IDM, waar hij de regerend Superbike kampioen is. Tijdens een training op een mountainbike ging de Australiër, die momenteel op vakantie bij zijn familie in noord Italië verblijft, echter onderuit en verzwikte daarbij zijn rechterpols.

Hoewel geen fractuur werd geconstateerd had het German HPR Honda team, waarvoor Muggeridge in het IDM uitkomt, geen andere keuze dan Muggeridge voor het WK Superbike evenement op Silverstone aanstaande weekend terug te trekken. Muggeridge ligt momenteel tweede in het IDM kampioenschap, waarvan de komende race op 7 augustus staat gepland. Het German HPR Honda team is er alles aan gelegen om Muggeridge daar fit aan de start te krijgen.

Als vervanging van de vervanger heeft Castrol Honda op de valreep de Fabrizio Lai weten te strikken. De 32-jarige Italiaan reed zes jaar in de 125cc Grand Prix en wist vijf keer op het podium te finishen. In 2007 maakte hij de overstap naar de 250cc, waar hij de Michel Metraux Trophy voor beste privérijder wist te winnen. Het afgelopen jaar maakte Lai zijn debuut in het WK Superbike, na eerder al in het WK Supersport te hebben gereden. Momenteel rijdt Lai in het Italiaanse Superbike kampioenschap op een CBR1000RR voor het Echo Honda team.