Zoeken

Eerste zege voor KTM in IDM

17 mei 2010

In het WK Superbikes doen ze nog niet mee, maar in het IDM is KTM met een ijzersterk tweede seizoen bezig. Tweevoudig IDM Superbike kampioen Martin Bauer wist het afgelopen weekend op het circuit van Oschersleben de RC8R haar eerste overwinning te geven.

Bauer_KTM_IDM_Superbike_2010.jpg

De overwinning markeert een historisch moment voor de Oostenrijkers, die het Duitse IDM als leerstage zien voor het perstigieuze WK Superbikes. Niet alleen wist de uit Oostenrijk afkomstige Bauer KTM haar eerste overwinning in het IDM Superbike te geven, maar met zijn tweede plaats in de tweede race (die vanwege een crash 6 ronden voortijdig werd afgevlagd) gaat KTM bovendien aan de leiding om de constructeurstitel.

Niet alleen KTM doet het uitstekend in het IDM, ook Barry Veneman heeft zijn draai goed gevonden op de Alpha Technik - van Zon BMW S1000RR, hij eindigde beide wedstrijden op een derde plaats, vlak voor zijn teamgenoot Werner Daemen. In de tussenstand ligt de Dalfsenaar met 55 punten op een 4e plaats, zes punten achter Martin Bauer.