Zoeken

Edwards tekent bij Forward Racing CRT in MotoGP

3 september 2011
Colin Edwards zal het komende seizoen in de MotoGP actief blijven. De Texaan, van wie onlangs al bekend was geworden dat zijn contract bij Tech 3 niet zou worden verlengd, gaat rijden voor het Italiaanse Forward Racing, dat het volgend seizoen in de MotoGP heeft ingeschreven volgens de nieuwe Claiming Rule Team.

Colin_Edwards_Forward_Racing

Het Forward Racing team, dat met Jules Cluzel momenteel al actief is in de Moto2, is een van de vele teams die via de in 2012 nieuwe Claiming Rule Team regelgeving in de MotoGP hebben ingeschreven. De CRT teams rijden met standaard motorblokken, die in een prototype rijwielgedeelte zijn gemonteerd. Tijdens de recente MotoGP test op Brno was het Marc VDS Racing team, dat momenteel eveneens in de Moto2 actief is, bijna vier seconden langzamer dan de MotoGP teams. Het Marc VDS team reed daar met een Suter chassis met BMW S1000RR aandrijving.

Of de Forward Racing CRT racer ook van het BMW S1000RR motorblok gebruik zal gaan maken is de vraag, tijdens de Grand Prix van Indianapolis had Colin Edwards al aangegeven dat een CRT racer in combinatie met het Yamaha R1 motorblok volgens hem de ideale combinatie zou zijn die op menig circuit nog voor een verrassing zou kunnen zorgen.

Colin_Edwards_Misano_2011
Volgend seizoen met Bradley Smith een All-British line-up?

Colin's vertrek bij Tech 3 heeft in Engeland al tot de nodige speculaties geleid. Volgens geruchten zou Yamaha WK Superbike coureur Noord-Ier Eugene Laverty door willen stoten naar het Tech3 raceteam, maar ook de Brit Bradley Smith, die momenteel voor het Tech3 team uitkomt in de Moto2, zou een serieuze kandidaat voor het Tech3 zitje in de MotoGP zijn.