Zoeken

Dunlop wint ook eerste Supersport TT

3 juni 2013
Daags na zijn eerste overwinning in de Superbike TT heeft Michael Dunlop het twee uit twee gemaakt door ook de eerste Supersport TT race op naam te schrijven. De Noord-Ierse coureur nam wederom direct leiding in de 4 ronden lange race en bouwde een voorsprong van tien seconden op Bruce Anstey op, die op zijn beurt 13 seconden voorsprong op William Dunlop had.

Michael Dunlop_Supersport_TT

Ook de derde racedag waren de weergoden de 2013 Isle of Man TT goed gezind, waardoor onder perfecte condities en geheel volgens planning om 10:45 de eerste Supersport TT van start kon gaan. Bij het eerste meetpunt Glen Helen was het behoorlijk close aam de top met tien binnen vier seconden van elkaar. William Dunlop had de leiding in de race en had een voorsprong van 1,6 seconden op de Nieuw-Zeelander Bruce Anstey opgebouwd, die op zijn beurt ééntiende seconde voorsprong op Michael Dunlop had.

Bij de Ramsey Hairpin had Michael zijn achterstand echter al in een voorsprong van 1,5 seconden op zijn broer William omgezet, waardoor ook Anstey een plaats werd teruggezet. Anstey had het gat met William Dunlop wel naar een halve seconde teruggebracht en wist bij de eerste doorkomst met een gemiddelde snelheid van 125.939 mph de tweede plaats van William Dunlop over te nemen. Vlak achter Anstey kwam Michael Dunlop met een gemiddelde snelheid van 126.431 mph door, waarmee hij zijn voorsprong op Anstey tot 4,2 seconden had uitgebouwd.

In de tweede ronde bouwde Michael Dunlop zijn voorsprong verder uit en kreeg daardoor op de baan de 10 seconden eerder gestarte Anstey in zijn vizier. Zijn voorsprong was nu bijna tien seconden, terwijl William Dunlop zijn derde plaats goed wist vast te houden. Bij de eerste en enige pitstop kwamen Michael Dunlop en Bruce Anstey gelijktijdig binnen en hadden daarbij McGuinness, Donald en Hillier in hun vizier. Het gaf de toeschouwers een waanzinnig spektakel om de vijf grootheden vlak bij elkaar op de baan te zien.

De resterende twee ronden kwamen de drie podiumposities niet meer in gevaar. In de laatste ronde zette McGuinness nog de aanval op William Dunlop's podiumplaats in en bracht zijn achterstand tot 4,2 seconden terug, maar William reageerde alert en nam de derde en laatste podiumplaats met zeven seconden voorsprong op de 19-voudig TT winnaar.

Met overtuiging won Michael Dunlop de eerste Supersport TT en heeft daarmee zijn vijfde Isle of Man TT overwinning binnengehaald. Michael staat hierdoor op gelijke voet met zijn vader Robert Dunlop, die in zijn TT carrière vijf overwinningen wist te behalen. Anstey eindigde op de tweede en William Dunlop op de derde plaats. Het is voor het eerst dat de gebroeders Dunlop gezamenlijk op het podium zijn geëindigd. McGuinness en Hillier maakten de top vijf compleet.