Zoeken

Dunlop wil 130 mph barriere doorbreken tijdens Supersport TT

31 maart 2014
Michael Dunlop heeft voor zichzelf de lat voor de Isle of Man Supersport TT behoorlijk hoog gelegd. De 24-jarige Noord-Ierse coureur hoopt dit jaar namelijk als eerste coureur met een 600cc de 130 mijl per uur barrière te doorbreken.

Michael Dunlop Isle of Man TT Supersport
Michael Dunlop geeft een hele andere dimensie aan het begrip laagvliegen

Het afgelopen jaar schreef Michael Dunlop al geschiedenis door niet alleen de twee Supersport wedstrijden van de Isle of Man TT op naam te schrijven, maar tevens zowel het race- als het ronderecord te verpletteren, waarbij dat laatste kwam te liggen op een onvoorstelbare 128.666 mijl per uur. Voor de duidelijkheid, da's dus de gemiddelde snelheid van één ronde over het dik 37 mijl lange circuit.

Dunlop zal dit jaar opnieuw aantreden op zijn eigen MD Racing Honda CBR600RR met startnummer 6, en heeft zich als doel gesteld als eerste coureur de 130 mph barrière te doorbreken. Mocht Dunlop daarin slagen dan zal dat een ongekende prestatie zijn. Ter illustratie: het is nog maar zeven jaar geleden dat John Mc Guinness geschiedenis schreef door in 2007 als eerste coureur in de Senior TT de 130 mph barrière te doorbreken.

Michael Dunlop:
Ik heb bewezen dat ik TT's op een Supersport machine kan willen en ik heb ook het race- en ronderecord. Maar wat ik écht wil is de eerste coureur zijn die de 130 mph barrière doorbreekt op een 600cc machine en ik denk dat het binnen mijn mogelijkheden ligt. Ik moet ongeveer 11 seconden van mijn beste ronde afsnoepen, wat een flinke opgave is. Mijn motor zal dit jaar echter sterker zijn en toen ik het ronderecord vorig jaar zette maakte ik enkele fouten waarmee ik flink wat tijd verloor. Ik weet dus dat het mogelijk is, het is puur een kwestie van de perfecte ronde rijden gedurende 37 3/4 mijl.