Zoeken

Dunlop exclusieve bandenleverancier Moto3

6 juni 2011
Dunlop Motorsport, IRTA en Dorna Sports hebben een exclusief leveringscontract voor banden getekend voor het Moto3 kampioenschap. De deal begint met de introductie van de nieuwe categorie in 2012 en loopt door tot het eind van het seizoen van 2014. Daarnaast is het lopende contract voor het Moto2 kampioenschap verlengd tot ten minste eind 2014.

Dunlop_Agreement_Moto3

Dunlop zal banden en technische ondersteuning leveren aan alle deelnemers in de Moto3, de opvolger van het wereldkampioenschap 125cc. Sinds de invoering in 2010 is Dunlop exclusieve bandenleverancier van de Moto2. De levering van Dunlop is goedgekeurd door Dorna en de International Road Racing Teams Association (IRTA).

Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Brand Europe, Middle East and Africa:
Dorna, IRTA en de teams hebben de inzet van Dunlop voor het grand prix motorracen onderstreept door onze levering aan de Moto2 te verlengen en ons het contract te bieden voor het boeiende nieuwe Moto3 kampioenschap. Daaruit spreekt een hoge waardering voor de technologie van Dunlop die we door middel van deze fantastische kampioenschappen aan een wereldwijd publiek zullen blijven tonen.

Jean-Félix Bazelin, General Manager van Dunlop Motorsport:
Moto3 is een boeiend nieuw kampioenschap voor Dunlop, onze ingenieurs en onze technici. We kijken uit naar deze nieuwe uitdaging, en het is een prettig vooruitzicht onze kennis nog verder te kunnen vergroten met de ontwikkeling van banden voor deze nieuwe 250cc viertakt racemotoren. Uit de verlenging van ons Moto2 contract spreekt een grote waardering van het goede werk dat we in dat kampioenschap hebben gedaan. De resultaten spreken voor zichzelf.

Sharon Antonaros, Dunlop Europe Motorcycle Marketing Director:
Dunlop zit in de motorracesport om onze producten en kennis van de nieuwste technologie verder te ontwikkelen. Dit biedt voordelen voor onze consumenten, zoals de NTC en Multi-Tread technologie, die we verder hebben kunnen verbeteren dankzij onze activiteiten in de Moto2. Moto3 is een fantastisch nieuw proefterrein en we zullen beslist profiteren van het feit dat we er vanaf het begin van het kampioenschap bij kunnen zijn, als er nog veel te leren valt en de potentiële beloningen het grootst zijn.”

Carmelo Ezpeleta, Dorna CEO:
Het is een eer om met een merk als Dunlop te kunnen blijven samenwerken in de nieuwe Moto3 categorie, en om de bestaande samenwerking in de Moto2 te verlengen tot eind 2014. Dankzij de passie van Dunlop voor de wereld van de motorsport en de inzet voor het MotoGP wereldkampioenschap in het bijzonder is een hechte band met Dorna ontstaan, opgebouwd in twee van de drie categorieën waaruit het wereldkampioenschap bestaat. Het lijdt geen twijfel dat het circuit de proeftuin kan zijn voor de doorlopende technologische inspanningen van Dunlop om hun producten te verbeteren, en dat de resulterende technologische ontwikkelingen vervolgens de weg op worden gebracht.