Zoeken

Ducati verlengt contract met Hayden

28 juli 2012
Op de vooravond van de U.S. Grand Prix op het circuit van Laguna Seca heeft Ducati bekend gemaakt het contract met Nicky Hayden met een jaar te hebben verlengd. De Amerikaan zal daarmee voor het vijfde jaar gaan uitkomen voor het Italiaanse merk in de MotoGP.

Nicky_Hayden

Het nieuwe contract met Ducati is een mooi verjaardagscoureur voor de Kentuky Kid die aanstaande maandag zijn 31e verjaardag zal vieren. Hayden is momenteel in zijn tiende seizoen in de MotoGP, waarvan het vierde jaar voor de Italiaanse fabrikant. Hoewel Hayden in die tijd niet voor de titel heeft kunnen strijden wordt hij door fans, Ducatisten en Ducati zelf geroemd vanwege zijn altijd positieve uitstraling, zijn passie en zijn vastberadenheid.

Met de Verenigde Staten een belangrijke markt voor Ducati - niet minder dan 45 Ducati Owner Clubs zijn in het land gevestigd - was er Ducati alles aan gelegen een Amerikaanse rijder in het team te behouden. Om de fans een kans te geven de coureur van dichtbij de kunnen zien zal Hayden na afloop van de kwalificatie een bezoek brengen aan Ducati Island,  waar zijn nieuwe contract zal worden gevierd.

Nicky Hayden:
Ik ben erg blij dat ik het komende jaar bij Ducati in de MotoGP blijf rijden, racen op het hoogste niveau bij een erg belangrijk team. Ik hou van de mannen waarmee ik werk, ik hou van de Ducati fans en ik hou van het merk. Dit is in meerdere opzichten een belangrijke tijd voor Ducati en ik ben blij daar deel van uit te maken. Ik voel alsof ik hier nog wat werk af te ronden heb en hopelijk krijgen we de puzzelstukken op de juiste plaats en plukken we de vruchten van het harde werk wat we de afgelopen jaren hebben gedaan. Het is mooi om deze aankondiging in Laguna Seca te doen en dit moment met fans, vrienden en familie te delen. Als ik op zondag een goed resultaat kan neerzetten, zou dit een bijzonder speciaal weekend worden.