Zoeken

Ducati rondt tweedaagse test op Misano af

30 augustus 2012
Ducati heeft gisteren een tweedaagse test op het circuit van Misano afgerond. Valentino Rossi reed in twee dagen tijd 140 ronden op de Desmosedici en testte daarbij een nieuw frame en een nieuwe achterbrug welke de komende MotoGP race, die op datzelfde circuit wordt verreden, zal worden toegepast.

Valentino_Rossi_Ducati
foto: archief

Terwijl het merendeel van de MotoGP coureurs in Brno bleef voor de officiële IRTA MotoGP test op het Tsjechische circuit toog het Marlboro Ducati MotoGP team naar Misano om daar een tweedaagse test ten uitvoer te brengen. De test werd uitgevoerd door Ducati's testrijder Franco Battaini samen met Valentino Rossi.

Het Ducati MotoGP team werkte tijdens de test aan updates aan het rijwielgedeelte waarmee Rossi al eerder tijdens de test na afloop van de Grand Prix van Mugello had gereden. De veranderingen concentreerden zich voornamelijk op de gewichtsverdeling van de Desmosedici. Onder andere werd gereden met een nieuw frame en een nieuwe swingarm, welke voor de komende Grand Prix op het circuit van Misano beschikbaar zullen zijn.

Valentino Rossi:
We hebben een aantal tests met het chassis uitgevoerd en de resultaten zijn interessant, hoewel ze nog wel tegen de andere rijders moeten worden afgezet. We hebben ook gewerkt aan de setup van de machine, met als doel het verlies aan performance - wat nu meestal na enkele ronden als de band begint te slijten het geval is - in te perken. We hadden ook daar wat hoopgevende resultaten en ook die zullen we de komende race in context moeten zien.

Terwijl de test door Rossi en Battaini werd uitgevoerd was Nicky Hayden in de Verenigde Staten bezig met zijn herstel, dat volgens de Amerikaan volgens planning verloopt. Hayden hoopt dan ook de komende Grand Prix op Misano weer van de partij te kunnen zijn.

Nicky Hayden:
Het was vrij zwaar om thuis te zijn terwijl mijn rivalen aan het racen waren, en ook testen is iets wat ik haat om te missen, zeker omdat we enkele onderdelen hadden die we nog dit jaar kunnen gebruiken. Behalve dat is alles echter goed nieuws hier. Botten helen niet in tien dagen, maar de zwelling in mijn hand is weg en het gevoel is veel beter met zowel mijn hand als mijn hoofd. Alles ligt op schema en ik kijk er nu al naar uit om weer op de machine te zitten.

Filippo Preziosi:
Deze twee dagen testen met Valentino hebben we de focus op het chassis gelegd. Gebaseerd op zijn bevindingen zullen we de komende race een nieuw frame en een nieuwe swingarm inzetten. Tegelijkertijd zal de Ducati Corse raceafdeling blijven werken aan het ontwikkelingsplan dat was ingezet na afloop van de juni test op Aragon. Voor het resterende deel van het seizoen zullen het team en de fabrieksrijders in de gelegenheid worden gesteld verdere chassis evoluties, die momenteel worden geproduceerd, uit te proberen.