Zoeken

Ducati positief over eendaagse test Misano

18 september 2012
Na afloop van de Grand Prix van San Marino is het Ducati MotoGP team nog in Misano gebleven voor een eendaagse test, waarbij veel aandacht werd besteed aan het rijwielgedeelte en elektronica. Naast Ducati testrijder Franco Battaini kwamen zowel Hayden als Rossi in actie, waarbij de Amerikaan vanwege zijn nog steeds pijnlijke pols slechts twee sessies in actie kwam.

Valentino_Rossi_Misano

Het was voor het eerst dat Hayden kennismaakte met de nieuwe machine waarmee Rossi het afgelopen weekend al aan de start stond. De eerste run reed Hayden op zijn wedstrijdmachine, waarna hij overstapte op de nieuwe racer. Hoewel de sessie slechts van korte duur was, was Hayden aangenaam verrast over het verschil met zijn oude racer. Het nieuwe rijwielgedeelte had volgens Hayden duidelijk meer grip bij het remmen in de bocht en kon daardoor beter in worden gestuurd.

Terwijl Battaini het testwerk op Hayden's machine vervolgde kwam Valentino Rossi 's middags in actie. De Italiaan, die hier het afgelopen weekend zijn derde podium voor Ducati scoorde - zijn tweede tweede plaats, testte een nieuw rijwielgedeelte met andere stijfheid, maar werd daar niet vrolijk van. Het frame was volgens Rossi op bepaalde punten een verbetering, maar op andere punten weer een verslechtering, waardoor hij niet verwacht daar nog eens mee te rijden.

Wel was Rossi erg te spreken over een nieuwe achterbrug, die een verbetering van grip bij het uitaccelereren van de bocht opleverde. Volgens Rossi, die verklaarde de nieuwe achterbrug in Aragon te zullen gebruiken, lijkt het erop dat Ducati nu eindelijk de goede weg is ingeslagen. In totaal reed Rossi 53 ronden op de baan, Hayden kwam slechts 14 ronden in actie.