Zoeken

Ducati en Alstare uit elkaar

25 oktober 2013
Het huwelijk tussen Ducati en Alstare heeft niet lang standgehouden. In goed overleg hebben beide partijen hun samenwerking per direct beëindigd, zo is vandaag in een persbericht bekend gemaakt. Ducati blijft echter wel actief in het WK Superbike en zal binnenkort haar nieuwe plannen en rijders bekend gaan maken.

Fores Ducati_1199

Het leek het afgelopen jaar nog zo veelbelovend te zijn, de samenwerking tussen Alstare en Ducati in het WK Superbike. Het Belgische team beschikt over ruime ervaring in het WK Superbike, terwijl de Panigale hét nieuwe kanon in die raceseries zou moeten zijn. Het seizoen verliep op z'n zachtst gezegd heel anders, niet eerder presteerde het merk uit Borgo Panigale zó slecht.

De samenwerking tussen Alstare en Ducati zou in eerste instantie ook het komende seizoen gewoon door zijn gegaan, maar volgens het vandaag uitgegeven persbericht heeft het huidige economische klimaat en dientengevolge het terugtrekken van een van de grote sponsoren van Alstare tot gevolg gehad dat Alstare zijn plannen voor de toekomst naar beneden bij heeft moeten schaven.

In een meeting in de Ducati fabriek in Borgo Panigale tussen Alstare teambaas Francis Batta en het Ducati management is daarop besloten dat de beste optie zou zijn als de samenwerking nog voor het 2014 seizoen zou worden opgezegd.

Ernesto Marinelli, Ducati SBK Project Manager:
Het spijt me zeer dat een operatie die op zulk een goede voet is gestart moet worden beëindigd nog voordat we resultaten hebben kunnen schrijven. 2013 was een erg zwaar jaar, maar ik ben ervan overtuigd dat het ons beide heeft laten groeien en er een goede basis is gelegd voor onze toekomstige ontwikkeling en verbetering. In onze maanden samen heb ik een constante professionele expertise bij iedereen van Team Alstare ervaren en ik hoop in de toekomst weer met hun samen te kunnen werken. Mijn persoonlijk dank en die van iedereen bij Ducati gaat uit naar Francis Batta, voor de toewijding die hij het hele jaar heeft getoond.

Francis Batta:
Ik ben erg bedroefd omdat deze uitdaging, die we het afgelopen jaar in november zijn aangegaan, erg belangrijk voor me was als een verse start na er een jaar tussenuit te zijn geweest. Werken met Ducati was ontzettend spannend, maar wel onfortuinlijk, we zijn er niet in geslaagd de doelen te bereiken die we zelf hadden gesteld. Het 2013 seizoen was extreem moeilijk voor ons en het vooruitzicht om 2014 niet met een stabiele basis te beginnen wilde ik liever niet het risico nemen om de plannen gedurende het seizoen bij te moeten stellen. Ik wil Ducati bedanken voor het vertrouwen dat ze ons hebben gegeven en wens ze alle succes dat ze verdienen.