Zoeken

Ducati breekt met Althea Racing

30 oktober 2012
Ducati gaat het komende seizoen haar rentree maken in het WK Superbike en heeft daarvoor haar samenwerking met het Althea Racing Team opgezegd. Over de inhoud van het nieuwe team zijn door Ducati nog geen meldingen naar buiten gebracht, wel is bekend gemaakt dat Carlos Checa als officiële rijder is bevestigd.

Carlos Checa

Het was geen publiek geheim dat Ducati in 2013 weer haar rentree in het WK Superbike wilde maken, maar gisteren werd het bericht officieel door Ducati Corse wereldkundig gemaakt. Volgens Ducati wordt momenteel hard gewerkt aan het plan om in 2013 in het WK Superbike aan te treden, wat momenteel in de afrondende fase zit voor zowel de ontwikkeling van de Panigale als hoe het aan het WK Superbike zal deelnemen.

Wel werd door Ducati Corse bevestigd dat het contract met Carlos Checa is verlengd. De Spanjaard was, in tegenstelling tot wat velen dachten, niet bij Althea maar bij Ducati in dienst. Checa werd in 2010 met overmacht wereldkampioen op de 1198, maar kon dit jaar dankzij de 6 kilo extra ballast geen potten meer breken.

Over de reden van de breuk zijn door Ducati geen uitspraken gedaan, behalve dat men het betreurde dat er geen overeenstemming voor 2013 was bereikt. Ducati sluit echter niet uit dat dit in de toekomst weer kan veranderen, dankzij de -nog steeds- goede verstandhouding tussen Ducati en Althea teameigenaar Genesio Bevilacqua.

De komende dagen zal Ducati meer details bekend gaan maken van haar 2013 plannen.