Zoeken

Dorna sluit deal met Magneti voor spec ECU MotoGP

27 september 2012

Dorna heeft met het Italiaanse Magneti Marelli een vierjarig contract afgesloten voor de levering van een ECU aan alle MotoGP teams vanaf volgend seizoen. Vooralsnog is de ECU optioneel voor alle MotoGP teams, maar de verwachting is dat de ECU al in 2014 door Dorna verplicht zal worden gesteld.

Magneti_Merelli

In de door Magneti ontwikkelde ECU zijn alle elektronische zaken die betrekking hebben op een MotoGP racer ondergebracht, inclusief datalogger waar alle relevante data in wordt opgeslagen. Dorna's CEO Carmelo Ezpeleta was verheugd met de nieuwe deal, maar bij de fabrieken wordt daar heel anders over gedacht. De deal lijkt vooral interessant te zijn voor de CRT teams, die over het algemeen een gebrek aan financiële middelen hebben en met deze deal 'goedkoop' over een ECU kunnen beschikken.

Bij de grote merken wordt daar echter heel anders over gedacht. Ducati's grote baas Fillippo Preziosi zei dat hem meermaals is aangegeven dat vanuit kosten-oogpunt gezien de ECU erg effectief is, maar dat de ECU de ontwikkeling van prototypes tegenhoudt. Honda heeft al gedreigd haar accent naar het WK Superbike te gaan verleggen, mocht de ECU in de toekomst verplicht worden gesteld.