Zoeken

Despres verlaat KTM Factory Rally Team

13 maart 2013
Vijfvoudig Dakar kampioen Cyril Despres heeft KTM verlaten. Zijn plaats in het KTM Rally team, dat dit jaar onder de naam Red Bull KTM Factory Racing gaat rijden, wordt ingenomen door de Amerikaan Kurt Caselli, die dit jaar de plaats van de geblesseerde Marc Coma had ingenomen tijdens de 2013 Dakar Rally.

Dakar 2013_podium

Het nieuwe KTM fabrieksteam, dat gisteren door de Oostenrijkers wereldkundig werd gemaakt, heeft een drieman sterke line-up met Marc Coma, Ruben Faria en Kurt Caselli. Daarnaast krijgt de Chileen Francesco 'Chaleco' Lopez volledige fabrieksondersteuning, waarmee KTM in het Rally kampioenschap met vier rijders is vertegenwoordigd. Volgens KTM zal Lopez dezelfde fabrieks-rally machine krijgen als de andere drie rijders.

Pit Beirer, hoofd KTM Motorsports:
Net als dat we altijd naar de toekomst kijken door constant onze rally motoren te ontwikkelen, moeten we dat ook doen met de structuur van ons fabrieksteam. het is essentieel om te ontwikkelen, om nieuw talent aan te boren en de juiste balans en harmonie te hebben die essentieel is voor een gladde operatie van het team in extreme omstandigheden als de Dakar Rally. We willen voortborduren op de immense ervaring en talent van rijders als Marc Coma, maar zullen ook voordeel moeten plukken van ambitieuze opkomende rijders als Caselli, Faria en Lopez.

Despres behaalde zijn vijf Dakar overwinningen allemaal met KTM, in 2005, 2007, 2010, 2012 en 2013. De Fransman verlaat KTM om een nieuwe uitdaging aan te gaan, waarbij in de wandelgangen de naam van het Honda Rally team al wordt genoemd. KTM Motorsports manager Pit Beier uitte in het persbericht enorm veel respect voor Despres.

Pit Beier:
Zijn uitzonderlijke prestaties zijn over de hele wereld van motorsport erkend en hij zal altijd een deel van de geschiedenis van ons bedrijf blijven. We danken hem voor zijn bijdrage en ik sluit me aan bij iedereen binnen KTM Motorsports en het hele bedrijf om hem het beste voor zijn gekozen toekomst te wensen.