Zoeken

Deelname Iwema - Molenaar in 125cc onzeker na gat in begroting

1 februari 2011

De toekomst van Jasper Iwema in de 125cc Grand Prix is onzeker geworden, nadat het team van Arie Molenaar bekend heeft gemaakt een gat van € 350.000 op de begroting te hebben.

Jasper_Iwema_2010.jpg

Eind vorig jaar zag het er allemaal nog rooskleurig uit voor Neerlands enige coureur in de 125cc Grand Prix. Iwema tekende voor het team van Arie Molenaar en zou hiermee in 2011 aan zijn tweede seizoen in de 125cc beginnen, maar het team blijkt nu grote problemen te hebben om het benodigde budget van 1,2 miljoen Euro bij elkaar te krijgen.

Hoewel na de teampresentatie veel bedrijven zich bij het team hadden gemeld voor informatie omtrent sponsoring en het team werd overstept met tips, toezeggingen en goede bedoelingen bleven financiële toezeggingen uit, waardoor nu nog een gat van € 350.000 op de begroting is.

Tijdens een persconferentie op het TT circuit in Assen maakte Molenaar Racing duidelijk niet aan het seizoen te willen beginnen zonder duidelijkheid te hebben het seizoen ook daadwerkelijk af te kunnen maken. Het ontbreken van een TV zender die de MotoGP in Nederland uitzendt wordt als een van de oorzaken aangehaald waardoor het maar moeilijk wil lukken sponsoren te werven.

Met de eerste 125cc al de volgende week ingepland wil het team voor vrijdag uitsluitsel hebben en deed in Assen een laatste oproep naar bedrijven om alsnog met sponsoring over de brug te komen. Mocht dit voor vrijdag niet zijn gelukt, dan zal het Molenaar / Iwema avontuur helaas niet doorgaan.