Zoeken

De Puniet test Suzuki MotoGP prototype in Japan

21 mei 2013
Suzuki werkt hard aan een rentree in de MotoGP. Na afloop van de Franse Grand Prix is CRT coureur Randy de Puniet naar Japan afgereisd, om het prototype van de nieuwe Suzuki MotoGP racer op het circuit van Motegi te testen. De test is onderdeel van het testschema van Suzuki om in 2014 weer terug te keren naar de MotoGP.

Suzuki MotoGP_prototype_2014

Het is inmiddels geen publiek geheim meer dat bij Suzuki, dat zich eind 2011 terugtrok uit de MotoGP, hard wordt gewerkt aan een rentree in de koningsklasse van de wegrace motorsport. Al een jaar geleden werd een eerste prototype tijdens testwerkzaamheden in Japan gespot, en daar bleef het niet bij. Eind vorige maand werd in Japan een nieuw prototype gespot, waarbij duidelijk verschillen ten opzichte van het vorige prototype konden worden ontdekt.

Daarnaast werd door Suzuki begin dit jaar officieel bekend gemaakt dat niemand minder dan voormalig MotoGP teammanager Davide Brivio was gecontracteerd om het 2013 testprogramma in goede banen te leiden. In het kader van dat testprogramma was bij Dorna een verzoek neergelegd om aan enkele MotoGP testen deel te mogen nemen.

Na de eerdere testen van het Suzuki MotoGP prototype door Suzuki's testrijder Nobuatsu Aoki is nu top CRT coureur Randy de Puniet naar Japan gevlogen om op het circuit van Motegi het laatste prototype te testen. De Puniet was eerder bij Suzuki in beeld, toen het er nog uitzag dat Aspar met Suzuki in zee zou gaan.

Of de Puniet's testwerkzaamheden automatisch betekenen dat de Fransman het volgend jaar een zitje op een van de twee racers zal hebben is niet bekend, in de wandelgangen wordt ook de naam van Cal Crutchlow genoemd.

Randy de Puniet:
Yeah, we vliegen morgen (tweede pinksterdag, red.) naar Japan om met Suzuki in Motegi te testen en dat is goed voor mij omdat ik erg snel de race van vandaag zal vergeten en ik denk dat het ook goed voor Mugello zal zijn. Ik zal er klaar voor zijn om meteen snel te zijn. Dat is een goede ervaring voor mij hoe goed werk te verrichten en ik hoop Mugello terug te komen met een goede race.