Zoeken

De Puniet rijdt 8 uren Suzuka met Yoshimura Suzuki

21 juni 2014
Randy de Puniet zal dit jaar aantreden in de 8 uren van Suzuka. De testrijder van het Suzuki MotoGP team zal uitkomen voor het Yoshimura Suzuki team, naast de Japanse testrijder Takuya Tsuda en de Australische BSB coureur Josh Waters.

Randy de_Puniet

De 37e editie van de 8 uren van Suzuka, die in Japan nog steeds als een van dé belangrijkste wedstrijden van het seizoen wordt gezien, staat bij Yoshimura geheel in het teken van het 60-jarig bestaan van het bedrijf dat in 1954 door Pop Yoshimura werd opgericht.

Het Yoshimura Suzuki team verschijnt dit jaar met twee motoren aan de start: de #34 Yoshimura Suzuki Shell Advance GSX-R1000 met onder andere de Puniet en de #12 Yoshimura Suzuki Legend Team GSX-R1000, die door lacelegende Kevin Schwantz, Japans superbike kampioen Satoshi Tsujimoto en de Puniet’s gebruikelijke MotoGP test-collega Nobuatsu Aoki zal worden gestuurd.

Hoewel de Puniet geen ervaring met endurance racen of het rijden met de superbike machine heeft, kijkt hij wel uit naar het event dat eind juli op de agenda staat. De Fransman heeft goede herinneringen aan de baan, waar hij in 2002 zijn eerste Grand Prix podium in de 250cc behaalde.