Zoeken

Dani Pedrosa niet fit voor Assen

22 juni 2011
Omdat het herstel van zijn gebroken sleutelbeen veel moeizamer gaat dan verwacht zal Dani Pedrosa het komend weekend hoogstwaarschijnlijk niet in actie komen. De Repsol Honda coureur zal in dat geval worden vervangen door Hiroshi Aoyama, terwijl HRC testrijder Kousuke Akiyoshi de plaats van Aoyama in het San Carlo Gresini team zal innemen.

Dani_Pedrosa

Daar waar Colin Edwards al een week  na zijn sleutelbeenbreuk op het zadel van zijn Tech3 Yamaha wist te klimmen, en daarmee bovendien een podiumplaats in de wacht wist te slepen, vergaat het Spaans wonderkind Dani Pedrosa beduidend slechter. Daar waar in eerste instantie de protegé van Alberto Puig na zijn crash op Le Mans slechts één wedstrijd uit de running zou zijn heeft de aanvaring met Marco Simoncelli inmiddels een behoorlijk lange staart gekregen.

Afgelopen week onderging Pedrosa opnieuw operatie aan zijn geblesseerde schouder, waarbij een klein botje in zijn rechter sleutelbeen dat tijdens zijn rehabilitatie was gaan schuiven werd rechtgezet. Hoewel Pedrosa, die officieel is bevestigd voor de Grand Prix van Mugello op 3 juli, zich met de dag beter voelt is het op dit moment bijna zeker dat hij het komend weekend niet zal aantreden op de 81e Dutch TT.

Mocht Pedrosa niet rijden op Assen, dan zal zijn plaats in het Repsol Honda team worden ingenomen door San Carlo Gresini rijder Hiroshi Aoyama. Kousuke Akiyoshi zal de plaats van zijn landgenoot innemen in het San Carlo Gresini team. In het persbericht spreekt HRC haar dank uit aan het Gresini Team voor haar medewerking en is verheugd Aoyama de kans te bieden voor het officiële fabrieksteam te rijden.

Dani Pedrosa:
Het is enkele dagen sinds mijn operatie en ik voel me stukken beter. Ik voel geen pijn meer die ik voor de operatie wel had en de genezing is erg goed gegaan. Ik ben inmiddels al met rehabilitatie begonnen en ben erg positief. Elke dag zie ik verbetering en dit is erg goed omdat ik hoop zo snel mogelijk weer op de motor te zitten. Om eerlijk te zijn zal het erg moeilijk zijn om Assen te halen, maar ik geloof echt dat ik voor Mugello weer ok zal zijn, dus ben ik nu gefocust om elke dag beter te worden te zien hoe ver ik kom. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren, maar wil wel het juiste doen.