Zoeken

Crutchlow naar Ducati

1 augustus 2013
Cal Crutchlow heeft een tweejarig contract met Ducati getekend. Tenminste, als we onze Spaanse collega's van Motocuatro.com mogen geloven. Volgens Motocuatro zal de deal met Cal Crutchlow morgen officieel bekend worden gemaakt.

Cal Crutchlow Assen 2013

Vorig jaar werd er volop gespeculeerd over de mogelijke move van Cal Crutchlow naar Ducati nadat Valentino Rossi had aangegeven Ducati na twee verloren seizoenen weer te verlaten, maar niet Crutchlow maar zijn Tech 3 teamgenoot werd het afgelopen jaar door Ducati ingelijfd.

Na de aankondiging van Ducati het contract met Nicky Hayden niet meer te verlengen werd Crutchlow in de wandelgangen meteen weer aan Ducati gelinkt. De Brit heeft publiekelijk al aangegeven het volgend seizoen op een fabrieksfiets te willen rijden, maar met Rossi en Lorenzo onder contract heeft Yamaha daar geen mogelijkheden toe.

Naar aanleiding van de geruchten gaf Crutchlow zelf aan inderdaad met meerdere fabrieken - en dus ook Ducati - in gesprek te zijn, maar dat nog niets was beslist en dat hij graag bij Tech 3 zou willen blijven, maar dan wel op een échte fabrieksfiets en met dezelfde behandeling als Rossi en Lorenzo.

Volgens Yamaha MotoGP grote baas Lin Jarvis zou de deal met Crutchlow zo goed als rond zijn, maar volgens Motocuatro.com heeft Ducati Crutchlow voor de komende twee seizoenen dus ingelijfd. Met de overstap van Crutchlow van Yamaha naar Ducati zal hij het volgende seizoen weer met oud (Tech 3) teamgenoot Andrea Dovizioso worden herenigd.

Bron: Motocuatro.com