Zoeken

Chaz Davies nieuwe teamgenoot Melandri bij BMW

10 september 2012
Chaz Davies wordt het komend seizoen de nieuwe teamgenoot van Marco Melandri in het officiële BMW fabrieksteam. De 24-jarige Brit uit Wales, die eerder de dag zijn allereerste overwinning in het WK Superbike realiseerde, heeft een tweejarig contract met BMW getekend.

Chaz_Davies_ParkinGO_Aprilia

Na de bekendmaking van BMW haar opzet het volgende seizoen te gaan wijzigen, waarbij het huidige fabrieksteam wordt opgeheven en de fabrieksactiviteiten naar het huidige GoldBet BMW Motorrad Italia team over te hevelen, werd volop gespeculeerd over de rijders van dat nieuwe fabrieksteam.

Van de huidige BMW coureurs had alleen Melandri al een contract op zak, het gissen was dus naar dat tweede zitje in het nieuwe BMW Italia fabrieksteam. Nadat Ben Spies aankondigde Yamaha in de MotoGP te verlaten ging het gerucht dat hij voor BMW zou hebben getekend, als teamgenoot van Melandri in het WK Superbike, maar gisteren werd officieel onthuld dat niet Spies, maar Davies de nieuwe teamgenoot van Melandri zal gaan worden.

Andrea Buzzoni, algemeen directeur BMW Italië:
We zijn erg blij dat we Chaz in de BMW Motorrad familie kunnen verwelkomen. De afgelopen jaren heeft Chaz laten zien hoe getalenteerd en snel hij is. Zijn wereldtitel in het WK Supersport in 2011 was daar een indrukwekkend bewijs van. En in zijn debuutjaar in het WK Superbike heeft het niet lang geduurd voordat hij zijn eerste overwinning heeft gescoord. Wij zijn ervan overtuigd dat we Marco en Chaz een sterke line-up  hebben en dat we daarmee, gecombineerd met de BMW S1000RR, een van de sterkste pakketten in het WK Superbike in huis hebben.