Zoeken

Castrol Honda rondt 2-daagse test Phillip Island af

17 februari 2011
Het Castrol Honda Superbike Team heeft gisteren in het Australische Phillip Island een tweedaagse privétest afgerond. Het team had hiertoe besloten nadat wintertesten in Europa volledig in de regen waren gevallen.

Castrol_Honda_Jonathan_Rea_2011

Tijden van deze extra ingelaste privétest werden niet vrijgegeven, maar het team wist wel te melden dat de test zondermeer succesvol was verlopen. Tijdens de tweedaagse test had het team voor het eerst onder droge omstandigheden de 2011 CBR1000RR goed kunnen testen. Jonathan Rea reed de eerste dag maar liefst 102 ronden, maar kwam op de tweede dag ‘s ochtends op een natte baan in de snelle eerste bocht ten val.

Rea klaagde over nekpijn en werd uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis, waar geen ernstig letsel werd geconstateerd, maar miste daardoor wel de rest van de dag op de baan. Rea’s teamgenoot Ruben Xaus, die vandaag zijn 33e verjaardag zal vieren, maakte van de tweedaagse test optimaal van de gelegenheid gebruik de CBR1000RR voor het eerst onder droge omstandigheden te kunnen testen.

Jonathan Rea:
Alles voelde gisteren (dinsdag, red.) écht goed en we reden meer ronden dan we gedurende de hele winter in Europa hebben gereden. Vanmorgen (woensdag, red.) was het nog nat, maar toen het was opgehouden met regenen en het leek op te drogen ging ik de baan op, maar ging al snel in de 1e bocht onderuit. Ik had mijn nek een beetje geblesseerd, maar de paramedici stonden erop een nekbrace aan te brengen en mij naar het ziekenhuis te brengen. Het duurde 4 uur voordat de scans waren gemaakt waaruit bleek dat alles prima was, maar het was wel frustrerend om hierdoor tijd op de baan te verliezen. Gisteren (dinsdag, red.) heeft echter aangetoond dat we goed op weg zijn, en dus kijk ik uit naar de komende test hier op maandag.

Castrol_Honda_Ruben_Xaus_2011

Ruben Xaus:
Ik ben eigenlijk best wel moe. Ik heb gisteren (dinsdag, red.) en vandaag (woensdag, red.) veel ronden gereden en dit is fysiek een erg zware baan. De combinatie van veel verschillende dingen uitproberen en nog een beetje jetlag heeft het een tweetal zware dagen gemaakt. Echter, zo ver zo goed, en we hebben behoorlijk wat verschillende settings moeten proberen om de fiets beter te leren kennen en hoe hij zich onder verschillende omstandigheden gedraagt. Ik wil niet de baan opgaan om simpelweg drie ronden volgas te geven, ik wil in staat zijn om meerdere ronden lang sneller te zijn. We weten welke kant we op moeten gaan en zullen dat de volgende week hier voortzetten en werken aan ietwat meer stabiliteit in de bochten.

Hoe het Castrol Honda team zich ten opzichte van de concurrenten zal houden zal begin volgende week blijken tijdens de komende - en tevens laatste - officiële SBK test op ditzelfde circuit voorafgaand aan het 2011 seizoen dat het weekend van 25 - 27 februari in Phillip Island van start zal gaan.

Foto's: Steve Duggan - sdpics.com