Zoeken

Capirossi wordt veiligheidsadviseur Dorna

16 november 2011
Loris Capirossi zal ook het komende seizoen met regelmaat in de MotoGP paddock terug te vinden zijn. De oud-Grand Prix coureur, die in Valancia zijn 22-jarige Grand Prix carrière ten eind zag komen, heeft een adviserende rol toegewezen gekregen om te assisteren bij veiligheidsvoorschriften in de MotoGP.

Loris_Capirossi

Met 328 racestarts, 99 podia en 3 wk-titels is Loris Capirossi zondermeer dé ervaringsdeskundige in de MotoGP. Reden voor Dorna Sports om een beroep op de gepensioneerde MotoGP coureur te doen. Capirossi's uitgebreide kennis en ervaring in de 125cc, 250cc, 500cc en MotoGP was voor Dorna van grote waarde en reden de Italiaan de rol van veiligheidsadviseur toe te wijzen.

Door zijn ervaring begrijpt Capirossi als geen ander de behoeften en vereisten van de rijders, terwijl de Italiaan dankzij zijn rijke ervaring op verschillende machines goed kan adviseren op het gebied van veiligheid, de nieuwe regelgeving, de competitie in het algemeen en de homologatie van nieuwe circuits.

Als waardering voor Capirossi's uitstekende contributie aan de motorsport gedurende zijn gehele carrière heeft Dorna bovendien bij de FIM een verzoek ingediend om het startnummer 65 uit de MotoGP startlijst te schrappen.