Zoeken

Capirossi gaat naar Pramac Ducati

12 augustus 2010

Hij vierde dit jaar zijn 300e Grand Prix start, maar Loris Capirossi weet voorlopig niet van ophouden. Volgens de sportsite GPone gaat de kleine Italiaan, wiens contract dit jaar bij Rizla Suzuki afloopt, het komende seizoen rijden voor het Pramac Ducati Team.

Loris_Capirossi.jpg

Met een leeftijd van 37 jaar en inmiddels 308 Grand Prix starts op zijn naam is Loris Capirossi dé veteraan van het MotoGP circus. De voormalig 125cc én 250cc wereldkampioen, die vijf jaar lang in dienst reed voor het Ducati MotoGP fabrieksteam, switchte in 2008 naar het Rizla Suzuki MotoGP team. In drie jaar tijd wist Capirex slechts één keer het podium te betreden, in 2008 tijdens de Grand Prix van Brno.

Aan de vooravond van de Grand Prix waar Capirossi zijn enige podium voor Suzuki wist te scoren verklaarde diens manager Carlo Pernat tegenover sportsite GPone dat Capirossi het Rizla Suzuki Team aan het eind van dit seizoen zal gaan verlaten. Capirossi zou gefrustreerd zijn geweest over de trage ontwikkelingen binnen het team.

Met zijn switch naar Pramac Ducati keert Capirossi na drie jaar weer terug naar het vertrouwde Ducati, waarmee hij 7 overwinningen en 23 podiumplaatsen wist te scoren. Hoewel Parmac Ducati het satellietteam is zal Capirossi ongetwijfeld profiteren van de korte lijnen tussen het satellietteam en de fabriek in Bologna.