Zoeken

Bruce Anstey snelst tijdens dinsdag-training 2014 Isle of Man TT

28 mei 2014
Na op maandagavond in de eerste vrije training al de snelste man op de baan te zijn geweest heeft Bruce Anstey gisteravond opnieuw de snelste tijd op de klokken gezet. De Nieuw-Zeelander volbracht het 37 3/4 mijl lange circuit met een gemiddelde snelheid van 130.860 mijl per uur en was daarmee de enige die de 130 mijl per uur barrière wist te doorbreken.

Bruce Anstey Isle of Man TT 2014

De tweede trainingsavond voor de 2014 Isle of Man TT vond plaats onder een stralende hemel en waren de condities ideaal. De meeste coureurs kozen er opnieuw voor om het eerst met hun Superbike machines de baan op te gaan, waarbij in numerieke volgorde werd gestart. McGuinness en Hillier gingen als eersten weg, gevolgd door Ian Hutchinson en Guy Martin, Anstey en Dunlop, Gary Johnson en William Dunlop en Michael Rutter en Conor Cummins. Hillier, Lee Johnston en Daniel Kneen gingen op hun Superstock machines van start.

Net als op maandagavond werd het tempo op kop door beide Valvoline Racing/Padgetts Honda coureurs Bruce Anstey en John McGuinness, wiens deelname vanwege een blessure aan zijn pols aan een zijden draadje hing. Aan de rondetijden te zien was niet te merken dat McGuinness’ polsblessure nog niet 100% genezen is. De 20-voudig TT winnaar reed een indrukwekkende gemiddelde snelheid van 129.395 mijl per uur en moest alleen de Kiwi, waarmee hij in de tweede ronde lange tijd op reed, boven zich dulden.

Isle of Man TT’s nieuwe rijzende ster Michael Dunlop was ook bijzonder snel onderweg en leek op de S1000RR de 130 mijl per uur barrière te doorbreken, maar moest bij Governor’s Bridge de BMW met mechanische pech aan de kant zetten. De 8-voudig TT winnaar moest daardoor genoegen nemen een tijd van 129,032 mijl per uur, een fractie langzamer dan de 129.146 mijl per uur van Guy Martin.