Zoeken

Bridgestone overweegt bijdrage MotoGP teams

20 oktober 2010

Bridgestone, sinds 2009 de leverancier van banden aan de MotoGP, overweegt het komende seizoen teams te laten betalen voor hun banden. Het Japanse bandenmerk, wiens contract aan het eind van 2011 afloopt, is momenteel hiertoe in gesprek met Dorna.

Bridgestone_MotoGP.jpg
foto: Milagro

De MotoGP project manager van de Japanse bandenfabrikant, Hiroshi Yamada, heeft tegenover het Italiaanse Motosprint verklaard de mogenlijkheid een financiële bijdrage te vragen aan de MotoGP teams , zoals sinds dit jaar al in de Moto2 het geval is, ter discussie te hebben gesteld. Moto2 teams betalen Dunlop ongeveer $40.000 per seizoen voor de levering van banden.

Volgens het Italiaanse Motosprint was Yamada vaag over de vraag of Bridgestone in de toekomst banden zal blijven leveren. Volgens Yamada zal deze beslissing waarschijnlijk tijdens de laatste MotoGP race in Valencia worden genomen. Yamada verklaarde dat onder de hoge heren bij Bridgestone, die hierover beslissen, sommigen erg tevreden zijn over de afgelopen twee seizoenen en de behaalde successen, maar dat velen ook van mening zijn dat de wereldwijde zowel als de Japanse economische situatie het niet toestaat om als gekken geld te spenderen om te kunnen racen.

Bron: Motosprint