Zoeken

BMW in toekomst naar MotoGP

19 maart 2012
BMW wil in de toekomst gaan deelnemen aan de MotoGP. Tijdens een presentatie van de twee nieuwe maxiscooters in Barcelona afgelopen week verklaarde BMW Motorrad president Hendrik von Kuenheim tegenover MotoGP.com dat de MotoGP de logische volgende stap is van het huidige BMW race programma.

Hendrk_von_Kuenheim_BMW_S1000RR

Volgens von Kuenheim is het echter eerst noodzaak om in het WK Superbike te winnen voordat BMW de overstap naar de MotoGP kan gaan maken. BMW maakte haar opwachting in het WK Superbike in 2009 met de S1000RR, een project dat BMW een moderner en sportiever imago moest geven.

In de drie jaar dat BMW aan het WK Superbike deelneemt is het Duitse merk er nog niet in geslaagd een overwinning in de wacht te slepen, maar zet er met het aantrekken van Marco Melandri dit jaar dichter bij dan ooit. Zijn tweede plaats in de openingsrace op Phillip Island was BMW’s beste resultaat in dat prestigieuze wereldkampioenschap.

Pas als BMW in het WK Superbike heeft gewonnen, kan volgens von Kuenheim de overstap naar de MotoGP worden gemaakt. MotoGP is de best bekeken motorrace series ter wereld en is naast de Formule 1 de benchmark voor gemotoriseerde sporten. Maar gekeken naar het aantal bezoekers van wedstrijden als Assen en Jerez kan de Formule 1 nog niet in de schaduw van de MotoGP staan. En dus is het volgens het BMW motorrad opperhoofd een platform om goed over na te denken.

In het kader van de nieuwe CRT fietsen, die dit jaar hun opwachting zullen gaan maken in de MotoGP, maakt BMW dit jaar al haar debuut in de koningsklasse van de motorsport. De door Suter ontwikkelde CRT fiets wordt aangedreven door het motorblok van de S1000RR, waarbij de Zwitsers support van BMW hebben gekregen. En hoewel de CRT fiets een Suter project is,  zal het project in Duitsland met argusogen worden gevolgd.

Hendrik von Kuenheim:
Ik geloof dat met de nieuwe regels die dit jaar van kracht zijn geworden ons motorblok, met de boring alsmede de eenliter cilinderinhoud, bij uitstek geschikt is voor de MotoGP. Maar racen is erg duur, dus we zullen er goed over na moeten denken.

Bron: MotoGP