Zoeken

Bendsneyder sluit Spaanse wintertesten tevreden af

19 maart 2014
Onder wisselende Spaanse weersomstandigheden heeft Bo Bendsneyder afgelopen week met Dutch Racing Team zijn eerste meters op de voor hem nieuwe Honda FTR afgewerkt. In Valencia en Navarra kreeg de 15-jarige Rotterdammer alle tijd en ruimte om te wennen aan zijn nieuwe team en de motor.

Bo Bendsneyder_KNMV_wintertest

Tevreden kijkt Bo terug op een leerzame en succesvolle eerste testweek. De doelen waren voorafgaand aan deze eerste trainingsweek helder opgesteld: het team en de motor leren kennen. Dutch Racing Team legde geen enkele druk op zijn nieuwe coureur waardoor Bo een prima start van de testweek beleefde.

Bo Bendsneyder:
Ik ben erg blij dat de tests goed zijn verlopen. Het team heeft geen enkele druk op mij gelegd waardoor ik ontspannen mijn rondjes kon rijden en de motor kon gaan leren kennen. Dat is goed gelukt.
Ik was best een beetje zenuwachtig toen we richting Spanje vertrokken. Echt alles was nieuw voor mij, niet alleen de motor en de monteur maar in het team is ook iemand aanwezig die de data analyseert. Dat heb ik tot nu toe nog niet eerder gehad. Maar de eerste meters op de Honda voelden meteen super goed en de klik met het team was er eigenlijk al vanaf het begin. Ik had nog nooit eerder op een Honda FTR gereden en deze motor is weer anders dan wat ik al eerder heb gereden. Maar gelukkig kan ik snel aan een motor wennen en had ik deze FTR behoorlijk snel al onder controle.

De testweek bood ook ruimte om de motor op de juiste manier af te stellen zodat Bo in optimale omstandigheden straks zijn wedstrijden op deze circuits kan gaan racen. Monteur Jarno van Geffen is tevreden over zijn nieuwe pupil.

Jarno van Geffen:
Bo is een slimme jongen die snel leert. Het is mooi om te zien hoe hij na een paar sessies al goed kan vertellen wat hij voelt op de motor en hoe het anders moet om nog beter te kunnen rijden. We hebben veel met elkaar gepraat en goede stappen kunnen maken deze week. Natuurlijk zijn we ook gestuit op een paar kleine technische en elektronische problemen maar die hebben we gelukkig snel kunnen verhelpen. De data die we vorig jaar van Bryan Schouten hebben opgeslagen kunnen we nu goed gebruiken als basis voor Bo. Over een paar weken gaan we testen in Jerez en dan kunnen we echt zien hoe we er voor staan. Dan zullen er veel coureurs aanwezig zijn die ook het Spaans Open Kampioenschap gaan rijden.