Zoeken

Antonio Banderas presenteert Moto2 team

7 april 2010

Hollywood ster Antonio Banderas doet dit seizoen zijn intrede in de nieuwe Moto2 raceklasse. De acteur gaf acte de presence tijdens de launch van het Jack & Jones by A. Banderas raceteam in Madrid.

Jack_Jones_Banderas_Moto2.jpg

De Spaanse acteur, die wereldfaam behaalde met films als Desperado en The Mask of Zorro, benadrukte zijn passie voor motorsport tijdens de officiele presentatie van zijn Moto2 raceteam afgelopen maandag in Madrid. Het team, met rijders Kenny Noyes en Joan Olivé op de Promoharris prototypes, zal komend weekend haar debuut maken tijdens de openingsrace van het 2010 seizoen in Qatar.

Het is voor Banderas, die zelf in bezit van vijf motorfietsen is, het eerste bedrijfsavontuur in de motorsport. Afgelopen jaar nog was de acteur in gesprek met een MotoGP team dat met het oog op een mogelijk project contact met hem had gezocht, maar Banderas besloot tot nu te wachten om zijn intrede te maken in de Grand Prix motorsport.

Antonio Banderas gaf aan zoveel als mogelijk betrokken te willen blijven bij de ontwikkeling van het team en de rijders, en voor zover het zijn drukke film- en theateragenda het toelaat bij de races aanwezig te zullen zijn. In ieder geval de races op Indianapolis, Silverstone en een van de vier Spaanse wedstrijden.

Antonio Banderas:
Ik wil betrokken zijn bij het team, waar beide rijders Joan en Kenny over alle middelen beschikken om op het hoogste niveau te kunnen acteren. Ik wil voor zover mogelijk elke wedstrijd aanwezig zijn, maar dat is uiteraard afhankelijk van mijn werkdruk door film en theater.

Ik ben een motorliefhebber en ben de afgelopen jaren een grote fan van Grand Prix racen geworden. Dit was mijn kans om van binnenuit hieraan deel te nemen, en daar hoefde ik niet lang over na te denken.

Over de nieuwe Moto2 raceklasse waarin het team dit jaar zal uitkomen had Banderas het volgende te melden:

Ik denk dat het een zeer interessante raceklasse is waar we de werkelijke kwaliteiten van de coureurs zullen zien. Iedereen heeft hetzelfde - zeer krachtige - motorblok, wat de kennis van elk team en de technische staf zal onderstrepen. Zij hebben de mogelijkheid de motor te verbeteren door de perfecte balans voor de rijders te vinden.