Zoeken

Andrews vervangt Vermeulen bij Kawasaki

2 april 2010

Brits Superbike coureur Simon Andrews is door Kawasaki aangetrokken als vervanger van de geblesseerde Chris Vermeulen, zo heeft het team bekend gemaakt.

Simon_Andrews_Kawasaki.jpg

Het zit de groenen niet mee dit jaar. Om beter te presteren in het WK Superbike werd niemand minder dan ex MotoGP coureur Chris Vermeulen aangetrokken, maar in de openingsrace op Phillip Island ging de Australier in beide races hard onderuit en liep daarbij ernstige beenblessures op.

Gisteren onderging Vermeulen hiervoor een kijkoperatie om schade aan het kraakbeen en de gewrichtsbanden te herstellen. Ondanks zijn blessures probeerde Vermeulen afgelopen weekend nog te rijden tijdens de tweede ronde van het WK Superbike, maar bracht het in Portimao niet verder dan een handjevol ronden op de baan.

Twee dagen lang mag Simon Andrews zijn MSS Colchester Kawasaki inruilen voor de officiele fabrieksfiets van Vermeulen, voor een tweedaagse test op het circuit van Valencia. Volgens de website BSN deed de Brit het gisteren tijdens de eerste dag niet eens verkeerd, zijn rondetijden waren gelijkwaardig aan die van teamgenoot Tom Sykes en lagen niet ver achter die van Max Biaggi.

Simon Andrews zal na afloop van de test direct terugvliegen naar Engeland voor de openingsronde van het BSB, die dit weekend op Brands Hatch verreden zal worden. Of Vermeulen voor de komende wedstrijd, die volgende week op het circuit van Valencia zal worden verreden, al weer zal aantreden is vooralsnog onbekend.