Zoeken

Andrea Dovizioso breekt sleutelbeen tijdens motocross

6 januari 2012
Het seizoen had niet slechter kunnen beginnen voor de Italiaan Andrea Dovizioso. Tijdens een training op zijn motocrosser heeft de Tech3 Yamaha coureur zijn rechter sleutelbeen gebroken, zo heeft Dovizioso via Twitter laten weten.

Andrea_Dovizioso

Dovizioso is daarmee de tweede coureur die in korte tijd in de ziekenboeg terecht is gekomen, vorige week nog liep Nicky Hayden flinke blessures op bij een ongelijk tijdens het trainen op zijn dirt bike. De sleutelbeen breuk hoeft per definitie geen drama te betekenen voor Dovizioso, zijn nieuwe teamgenoot Colin Edwards wist vorig jaar kort na zijn sleutelbeenbreuk er zelfs mee op het podium te komen van de Britse Grand Prix.

Dovizioso zal er dan ook alles aan gelegen zijn voor de wintertest, die eind deze maand alweer staat gepland, weer up and running te zijn. De Italiaan maakte afgelopen winter de overstap van het Repsol Honda fabrieksteam naar het Tech3 Yamaha satellietteam, maar wel met de intentie om in 2013 de sprong naar het Yamaha fabrieksteam te kunnen maken. En met Jorge Lorenzo en Ben Spies twee goede kaarten in huis, is een ijzersterk optreden van Dovizioso bij Tech3 daarbij van werelbelang.