Zoeken

Alex de Angelis vervangt vervanger Aoyama

4 juli 2010

Dat testrijden en racen twee totaal verschillende werelden zijn, daar zijn ze bij Honda inmiddels ook achter. Vanaf de Duitse Grand Prix op de Sachsenring zal Alex de Angelis de Japanse testrijder Kousuke Akiyoshi, die als vervanger van de geblesseerde Hiroshi Aoyama was aangetreden, daarom gaan vervangen.

Alex_de_Angelis_Interwetten_MotoGP.jpg

Hiroshi Aoyama kwam tijdens de training van de Britse Grand Prix in Silverstone gemeen ten val en liep daarmee letsel aan zijn 12e ruggewervel op, en zal daardoor voor langere tijd zijn uitgeschakeld. Aoyama werd in Assen al vervangen door Honda testrijder Akiyoshi, maar kon dat weekend niet éch indruk maken met tijden die meer dan 4 seconden langzamer waren.

In overleg met het Interwetten Honda MotoGP team, HRC en het RSM Team Scot, waar de Angelis momenteel in de Moto2 klasse voor uitkomt, is nu besloten om Alex de Angelis de plaats van Aoyama te laten innemen in het MotoGP team, totdat de Japanse 250cc wereldkampioen weer fit genoeg is om te racen. De Angelis zal vanaf de Sachsenring Grand Prix in het team aantreden en daarmee na 7 races afwezigheid weer zijn rentree maken in de koningsklasse van de Grand Prix motorsport.

Daniel M. Epp, teameigenaar:
Deze oplossing voor de vervanging van Aoyama is bevredigend voor iedereen. Ik wil onderstrepen dat ik uitkijk naar de terugkeer van Hiroshi, die uiterlijk in September in het nieuwe Aragón circuit weer zal rijden, maar het werk van het team moet doorgaan. Met Alex de Angelis hebben we een ervaren en krachtige Honda coureur in huis die afgelopen jaar in Indanapolis al liet zien veel in zijn mars te hebben. Hij kent alle circuits die nu gaan komen en ik verwacht veel van hem.
Alex de Angelis:
Dit is voor mij een goede kans en ik ben er erg blij mee. Het is een erg goed team met een Honda motor en ik kan hierdoor mijn rentree maken in de MotoGP. Ik zal vier of vijf wedstrijden gaan rijden en heb genoeg tijd om de settings van de machine te verbeteren. Het is dus mogelijk zo goede resultaten neer te zetten, hoewel het erg moelijk zal zijn. Ik zal mijn uiterste best doen het team niet teleur te stellen. Ik houd van alle circuits die nu gaan komen, was succesvol en elk van die circuits en kijk uit naar deze nieuwe uitdaging.