Zoeken

2015 Isle of Man TT: Dunlop switcht Yamaha voor BMW

4 juni 2015
Na een teleurstellende eerste kwalificatie heeft Michael Dunlop de dramatische overstap van Yamaha naar BMW gemaakt. De Noord-Ierse coureur zal gaan rijden voor Stuart Hicken’s in Swadlincote gevestigde Buildbase BMW team in de RST Superbike TT en PokerStars Senior TT.

Michael Dunlop_Milwaukee_Yamaha
Tussentijds switchen: ook dat kan alleen tijdens de Isle of Man TT

Begin dit jaar maakte Dunlop de verrassende overstap naar het Milwaukee Yamaha Team, maar de North West 200 - de opwarmer voor de Isle of Man TT - verliep voor het team alles behalve vlekkeloos: de lange stukken volgas bleken te veel van het goede voor de YZF-R1 te zijn, waarna het team na afloop van de NW200 naar Duitsland vertrok om een oplossing voor de problemen (naar verluid kwam vanwege de lange stukken volgas olie terug in de airbox) te vinden.

De eerste kwalificatie gisteren op de Mountain course liep voor Dunlop echter opnieuw op een teleurstelling uit: bij de Superbikes kwam hij niet verder dan de 13e tijd, op ruim 35 seconden van snelste man Bruce Anstey, terwijl hij met de Superstock machine bij Greeba Castle zelfs tot stilstand kwam.

Met nog maar twee trainingsavonden te gaan tot de aftrap van de 2015 Isle of Man TT heeft Dunlop nu in goed overleg met het Milwaukee Team besloten terug te keren naar BMW, waarmee hij het afgelopen jaar oppermachtig was. Naast de Superbike en Senior TT op de Buildbase BMW rijdt Dunlop de RL360 Superstock race op zijn eigen MD Racing BMW, terwijl hij beide Supersport wedstrijden met zijn eigen MD Racing Honda zal rijden.

Michael Dunlop:
Ik wil het Milwaukee Yamaha team bedanken voor hun support door me in het team op te nemen en het spijt me oprecht dat ik deze beslissing heb moeten nemen, maar helaas denk ik dat er niet genoeg tijd meer is met de sessies die deze TT al verloren zijn gegaan om écht competitief te zijn en de machine op het niveau te krijgen dat vereist is om hier te kunnen winnen.

De 11-voudig TT winnaar zal het meeste uit de beschikbare tijd op de baan willen doorbrengen in aanloop op de eerste wedstrijd aanstaande zaterdag en zal vanavond zijn opwachting gaan maken op de BMW, in wat dit jaar nog maar de tweede kwalificatie van practice week is.