Zoeken

2014 isle of Man TT: uitslag Superstock TT

3 juni 2014
Michael Dunlop heeft vandaag zijn negende TT overwinning bijgeschreven door met overmacht de Superstock TT te winnen en daarmee BMW haar tweede zege in vier dagen te geven. De vijfentwintig jarige Noord-Ier bouwde in vier ronden een voorsprong van twintig seconden op Dean Harrison op, die op zijn beurt Bruce Anstey achter zich wist te houden.

Michael Dunlop Superstock TT

Met een vertraging van een half uur als gevolg van een verkeersongeval ging de Royal London 360 Superstock TT, die gistermiddag vanwege het slechte weer was afgelast, om kwart voor een lokale tijd van start. De als derde gestarte Dunlop klokte de snelste tijd bij het eerste meetpunt Glen Helen, gevolgd door Harrison, Johnson en James Hillier, waarbij het verschil tussen de vier slechts een halve seconde was.

Bij de Ramsey Hairpin had Gary Johnson zich al naar de tweede plaats opgewerkt, op anderhalve seconde van Dunlop, maar een paar honderd meter verder kwam aan zijn jacht op de overwinning een abrupt eind. Johnson, die gisteren nog de Supersport TT op naam had geschreven, ging onderuit en werd per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd. Naar verluid was hij wel bij positieven, maar zou hij meerdere botbreuken hebben opgelopen.

Dunlop opende de race met een rondetijd van 129,588 mijl per uur, wat hem een voorsprong van 6,7 seconden op tweede man Dean Harrison gaf, met Anstey op de derde plaats. De tweede ronde bouwde Dunlop zijn voorsprong verder uit, reed met 129,778 mijl per uur de snelste ronde van de race en lag bij de pitstop 13 seconden op Harrison voor.

Bij Glen Helen had Harrison zijn achterstand tot 9 seconden teruggebracht, maar Dunlop pareerde de aanval van Harrison direct en had aan het eind van de derde ronde zijn voorsprong tot 18 seconden uitgebouwd. De laatste ronde deed Dunlop het verhoudingsgewijs rustig aan, hield bij de meetpunten zijn pitboard goed in de gaten en werd met een voorsprong van twintig seconden als winnaar afgevlagd.

Dean Harrison werd als tweede afgevlagd en evenaarde daarmee zijn beste TT resultaat, vorig jaar in de Leightweight TT, terwijl Bruce Anstey de derde en laatste podiumplaats in handen kreeg. David Johnson en Conor Cummins maakten de top vijf compleet. Na afloop van de wedstrijd kwam het trieste bericht dat de 34-jarige Karl Harris aan de gevolgen van een crash in de vierde ronde was bezweken. Harris is de tweede dode die de Isle of Man TT heeft opgeëist, gisteren was de 65-jarige Bob Price in de Supersport TT om het leven gekomen.

2014 Isle of Man TT, uitslag Superstock TT:
1. Michael Dunlop - BMW
2. Dean Harrison - Kawasaki
3. Bruce Anstey - Honda
4. David Johnson - Kawasaki
5. Conor Cummins - Honda
6. Lee Johnston - Honda
7. Michael Rutter - BMW
8. Dan Kneen - Suzuki
9. Peter Hickman* - BMW
10. John McGuinness - Honda
11. James Hillier - Kawasaki
12. Horst Saiger - Kawasaki
13. Russ Mountford - Kawasaki
14. James Cowton - Honda
15. Ivan Lintin - Honda
16. Jimmy Storrar - BMW
17. Dan Stewart - Kawasaki
18. Stefano Bonetti – Kawasaki