Zoeken

2014 isle of Man TT: uitslag Senior TT

6 juni 2014
Michael Dunlop heeft ook de afsluitende race van de 2014 Isle of Man TT, de Senior TT, op naam geschreven, zijn vierde TT overwinning dit jaar, en daarmee zijn totaal aantal TT overwinningen op elf gebracht. De Noord-Ierse coureur werd na zes ronden met een voorsprong van precies veertien seconden op Conor Cummins afgevlagd. Guy Martin eindigde op de derde plaats.

Michael Dunlop_Senior_TT

Onder een stralende hemel konden de coureurs zich vandaag opmaken voor het hoogtepunt van de Isle of Man TT, de Senior TT die net als de Superbike TT over zes ronden verreden werd. Op voorhand was Michael Dunlop de meest getipte winnaar van de race, maar de tienvoudig TT winnaar kwam bij het eerste meetpunt pas als zevende door, terwijl diens broer William op de Tyco Suzuki de snelste tijd had geklokt, voor Cummins, Martin, Leightweight TT winnaar Dean Harrison, McGuinness en Hillier.

Bij de Ramsey Hairpin lag William nog steeds op kop, maar daarna werd het Michael-time. Aan het eind van de eerste ronde lag Michael op kop, terwijl Martin en Cummins zich naar de tweede en derde plaats hadden opgereden. De verschillen waren echter nog klein, Michael lag slechts achttiende seconde op Guy Martin voor, terwijl de top vijf binnen vijf seconden zat.

In de tweede ronde ging Michael Dunlop er goed vandoor en kwam met een nieuw ronderecord van 131,668 mijl per uur voor de Senior TT met een voorsprong van 7,7 seconden de pits in voor zijn eerste pitstop. Broer William had zich intussen weer naar de tweede plaats opgewerkt, voor Martin en Cummins.

In de derde ronde ging het echter mis met de oudste van de Dunlop Clan, William ging bij Les Graham Memorial onderuit en brak daarbij naar verluid zijn been. Hij werd per helicopter naar het ziekenhuis vervoerd. Door de crash van Dunlop schoven Cummins en Martin weer een plaatsje op, waarbij de Honda coureur weer voor op de Suzuki rijder lag.

Het gat tussen Michael Dunlop en Conor Cummins liep in de vierde ronde op tot 13 seconden bij de Ramsey Hairpin, maar bij de tweede pitstop had de Honda rijder het gat alweer tot 9,5 seconden teruggebracht. Dunlop was op de baan inmiddels Guy Martin voorbij gegaan, die op 10 seconden van Cummins op de derde plaats lag.

Bij de laatste doorkomst van Glen Helen had Conor het gat tot zeven seconden op Michael Dunlop teruggebracht, die op de baan in het gezelschap van Hillier, McGuinness en Martin bleef en veel last van achterblijvers had. De 25-jarige coureur uit Ballymoney wist zich echter los te rijden en was daarna zelfs in staat zijn voorsprong verder uit te bouwen.

Tegen het eind van de race was zijn marge op Cummins tot 14 seconden gegroeid, waarmee Michael zijn elfde overwinning in zijn relatief korte TT carrière wist bij te schrijven. Conor Cummins eindigde op de tweede plaats, bijna tien seconden voor Guy Martin die met zijn derde plaats zijn 15e TT podium bijschreef.