Zoeken

Mirjam Pol neemt deel aan Hungarian Baja 2022

4 augustus 2022
Mirjam Pol staat het komende weekend aan de start van de Hungarian Baja in Várpalota. Deelname aan de Hongaarse Baja is voor de Baja '21 wereldkampioen en Dakar '22 winnares erg belangrijk om weer in het wedstrijdritme te komen.

Nadat Mirjam Pol vorig jaar de wereldtitel in de FIM Baja World Cup op haar naam wist te schrijven, wil zij uiteraard dit jaar al het mogelijke doen om haar titel te verdedigen. Ze wist in mei van dit jaar al het maximale aantal wedstrijdpunten binnen te halen door de Portugese Baja do Oeste 2022 te winnen. 

Door de hitte en de kans op natuurbranden in het zuiden van Spanje werd de Andalucia Rally begin juni gecanceld. Daardoor viel er een gat in het wedstrijdschema van Pol. Deelname aan de Hungarian Baja aanstaand weekend is dan ook erg belangrijk voor de Bornse motorcoureur om weer in het wedstrijdritme te komen.
 
Het deelnemersveld in Hongarije liegt er niet om, het terrein is zwaar en het ‘belooft’ bloedheet te worden, met temperaturen ver boven de 35 graden. Kortom, de competitie zal zwaar zijn en het uiterste vragen van Pol die zal starten met startnummer 4. 

Vrijdag 5 augustus zal aan het einde van de middag de proloog verreden worden, de uitslag van deze proloog zal de startvolgorde bepalen voor de eerste etappe op zaterdag. Zondag aan het eind van de middag zal duidelijk zijn waar Mirjam Pol staat in het klassement van het Baja World Cup 2022.