Zoeken

1 mei Dutch Masters of Motocross Harfsen

28 april 2022
Op zondag 1 mei keert de Dutch Masters of Motocross terug in Harfsen. In deze voorlaatste ronde van het kampioenschap kan er nog van alles gebeuren in zowel de 125, 250 als 500cc-klassen.

In de voorgaande twee ronden zagen we al mooie gevechten in alle deelnemende klassen tussen wereldtoppers uit de MXGP, EMX en het ONK. Met het wegvallen van de wedstrijd in Oss, is het nog belangrijker om goed te presteren in Harfsen om tijdens de finale in Rhenen op 18 juni nog kans te maken op de titel.

In de 500cc gaat het hart tegen hart tussen Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers die elkaar al twee weekenden lang het leven zuur maken. In de totaalstand van het kampioenschap zit er zowel tussen Vlaanderen en Coldenhoff als tussen Coldenhoff een verschil van slechts vijf punten. Spanning tussen dit trio gegarandeerd dus al zijn liggen Sven van der Mierden, Adam Sterry en Stefan Ekerold op afstand ook nog als kapers op de kust.

Rick Elzinga maakt in de 250cc de dienst uit en heeft een kleine voorsprong op zijn achtervolger Lucas Coenen. Glen Meier bezet na vier manches de derde plaats. 

Ook in de 125cc is er nog van alles mogelijk. Janis Reisulis mag zich leider in het kampioenschap noemen, maar binnen schootsafstand zien we o.a. Mirco ten Kate, Magnus Gregersen en Ivano van Erp. Van Erp liet in Oldebroek zien wat hij in zijn mars heeft door Reisulis tot tweemaal toe naar een tweede plaats te commanderen.

De definitieve deelnemerslijst voor Harfsen verschijnt eind deze week op dutchmastersofmotocross.nl, net als het tijdschema. De 85cc zal in Harfsen niet starten.