Zoeken

Zes Yamaha MotoGP engineers niet naar Le Mans vanwege COVID-19

8 oktober 2020
COVID-19 heeft toegeslagen bij Yamaha. Yamaha Motor Co., Ltd. en Yamaha Motor Racing Srl betreuren het om aan te kondigen dat zes ingenieurs van de Yamaha MotoGP Group, waaronder YZR-M1 projectleider Takahiro Sumi, daardoor de Grand Prix de France dit weekend niet kunnen bijwonen.

 

Vanwege reisbeperkingen is Andorra de regelmatige thuisbasis geworden van verschillende MotoGP medewerkers van Yamaha regelmatig in Andorra tussen het strakke raceschema in.

Bij deze gelegenheid ontving een lid van de technische staf van Yamaha op dinsdag een positief testresultaat voor COVID-19, na het afleggen van de gebruikelijke PCR (Polymerase Chain Reaction) test op maandag voor het geplande vertrek uit Andorra. De andere vijf leden van de YMC-ingenieursgroep ontvingen negatieve testresultaten.

24 uur later werd er als dubbelcheck nog een test gedaan om de eerste testresultaten te controleren. De testresultaten waren identiek, wat het aanvankelijke positieve COVID-19 testresultaat voor één lid en negatieve resultaten voor de andere vijf leden bevestigde.

Als gevolg hiervan zijn alle zes YMC-ingenieurs in deze reisgroep nu in zelfquarantaine in Andorra en zullen ze het komende raceweekend in Le Mans, Frankrijk, niet bijwonen. Yamaha Motor Racing Srl is momenteel bezig met het regelen van vervangend personeel om de komende dagen naar Le Mans te komen om de rijders te ondersteunen bij de Franse GP.

YZR-M1-projectleider Takahiro Sumi en de vijf GP-ondersteuningsingenieurs zullen in contact blijven met het teampersoneel op het circuit van Le Mans met behulp van de nieuwe communicatiemiddelen die het team heeft gebruikt sinds de herstart van dit COVID-19 beïnvloedde 2020 MotoGP raceseizoen.

Dit nieuwe communicatiesysteem stelt hen in staat op afstand in contact te blijven met de teamcrew en de rijders in de pitbox voor, tijdens en na elke sessie op de baan. Dankzij deze technische oplossing zullen de ingenieurs nog steeds hun expertise kunnen delen en hun beste ondersteuning kunnen bieden aan het personeel dat aanwezig is in Le Mans.

De besmette ingenieur vertoont momenteel geen ziekteverschijnselen, maar zal onder toezicht blijven staan ​​van zijn collega's en medisch personeel in Andorra. De situatie zal halverwege volgende week worden herzien met het oog op de deelname van de groep aan de komende MotoGP race in Aragon, Spanje.