Zoeken

Vierde armoperatie voor Marc Marquez

28 mei 2022
Marc Marquez moet voor de vierde keer aan zijn rechter bovenarm worden geopereerd. De 8-voudig wereldkampioen ondervindt nog steeds veel hinder en heeft daarom gekozen om 18 maanden na zijn laatste operatie opnieuw onder het mes te gaan.

Dat Marquez nog steeds hinder ondervindt van de breuk in zijn bovenarm die hem nu al drie seizoenen achtervolgt was dit seizoen duidelijk aan zijn prestaties te zien. Zijn beste resultaat dit seizoen was in Jerez, toen hij op de 4e plaats finishte, in de kwalificatie was zijn beste resultaat P3 in Qatar, de enige race dit seizoen dat hij van de eerste startrij mocht vertrekken.

Nu ook dit seizoen als verloren mag worden beschouwd is Marc Marquez in overleg met zijn medisch team de optie van een nieuwe operatie gaan overwegen. De laatste maanden had Marquez geen significante verbeteringen meer gevoeld en was bij andere specialisten te rade gegaan.

De Repsol Honda coureur zal komende week op 31 mei naar de Verenigde Staten vliegen, waar hij in de Mayo Clinic in Rochester, Minnesota, onder leiding van Dr. Joaquin Sánchez Sotelo zal worden geopereerd. Na de operatie zal Marquez nog in de VS moeten blijven totdat de post-operatieve periode voorbij is, daarna zal hij terugkeren naar Spanje om te beginnen met zijn herstel. 

Marc Marquez:
"Helaas moet ik een pauze nemen van het seizoen 2022 dat me een tijdje uit de competitie zal houden. Na al die maanden intensief werken met mijn nieuwe medische team in Madrid, is mijn fysieke conditie verbeterd en heb ik het ongemak verminderd in mijn rechterarm om te kunnen deelnemen aan de Grands Prix, maar ik heb nog steeds aanzienlijke beperkingen in mijn opperarmbeen waardoor ik niet goed kan rijden en de doelen kan bereiken die ik mezelf altijd heb gesteld.”

"Het is om deze reden dat ik samen met mijn medisch team, Dr. Samuel Antuña en Dr. Angel Cotorro, en na overleg met specialisten van de Mayo Clinic, de beslissing heb genomen om een ​​nieuwe operatie uit te voeren met als doel verbetering mijn positie op de fiets die me in staat zal stellen om zonder de huidige beperkingen te rijden. Persoonlijk heb ik de maximale motivatie en het enthousiasme om door te werken en me in te spannen om terug te keren om op het hoogste niveau te concurreren "

"Ik wil mijn familie danken voor alle steun die ik altijd heb gehad, die vertrouwde mensen om me heen, het Repsol Honda Team, mijn hele medische team en vooral alle fans die er altijd zijn in goede en slechte tijden."


Dr Sanchez Sotelo:
"Gezien het gebrek aan voldoende klinische verbetering met de revalidatiebehandeling, en geadviseerd door zijn medisch team, zal Marc Marquez een nieuwe chirurgische ingreep ondergaan in de Mayo Clinic in de VS, om het ongemak in zijn rechterarm als gevolg van het verlies van mobiliteit te verminderen op de arm."

"De operatie zal bestaan ​​uit de extractie van het osteosynthesemateriaal van zijn schouder in verband met een humerale osteotomie om de externe rotatiebeweging van de arm te vergroten en de schouderstabiliteit te behouden."