Zoeken

Tijdschema Motegi aangepast vanwege slecht weer

25 oktober 2013
Als gevolg van het slechte weer is de eerste trainingsdag voor de Grand Prix van Japan, die dit weekend in Motegi wordt verreden, geheel afgelast. Met nog meer slecht weer verspeld zal afhankelijk van het weer het schema voor de komende dagen zo worden aangepast, dat de wedstrijden toch door kunnen gaan.

Motegi

De zware mist die boven het circuit van Motegi hing had tot gevolg dat de medische helikopter aan de grond moest blijven, waardoor alle trainingen moesten worden geannuleerd. Volgens de veiligheidsvoorschriften moet de medische helikopter te allen tijde kunnen worden ingezet, als in geval van een crash iemand met spoed naar het ziekenhuis moet worden overgebracht.

Omdat voor zaterdag ook slecht weer wordt verwacht heeft de wedstrijdleiding nu een noodplan gemaakt. Naar verwachting zal het weer in de loop van de middag opklaren, waarna een aangepast schema zal draaien waarbij op zaterdagmiddag en zondagochtend kan worden getraind en gekwalificeerd en aansluitend geracet.

Mochten ook morgen alle sessies worden afgelast, dan worden op zondag - de dag dat het weer aanzienlijk moet verbeteren - zowel trainingen als kwalificatie en wedstrijd worden afgewerkt. Voor wat de medische helikopter betreft wil men zelfs kijken of deze vanuit de thuisbasis op vijf minuten van het circuit over de weg naar het circuit kan worden vervoerd, zodat de helikopter wél paraat kan staan.

De lengte van de trainingen en wedstrijden zal geheel afhangen van het weer. Mocht er morgen kunnen worden getraind dan richt men zich op 75 minuten rijtijd voor de MotoGP en misschien iets kortere sessies voor de andere twee raceklassen. Mocht morgen ook volledig in het water vallen, dan staan voor zondag sessies van 40 minuten ingepland, waarin de rijders zich kunnen kwalificeren. Dit moet echter nog met de rijders worden besproken.