Zoeken

Teleurstellende kwalificatie voor Iwema

29 juni 2012
Jasper heeft zich als 31e weten te kwalificeren voor de Iveco Dutch TT. Een teleurstellend resultaat voor de door GAMMA ondersteunde coureur tijdens zijn thuis Grand Prix.

Jasper_Iwema_Assen_2012

Op vrijdagochtend werd de derde en afsluitende kwalificatie verreden en hierin liet Jasper een snelste rondetijd noteren van 1’46.390, een tijd die goed was voor de zesentwintigste positie op de lijst. Niet de positie maar het verschil met de snelste coureur stemde de FGR Moto coureur tot tevredenheid en er werd dan ook uitgekeken naar de kwalificatie.

Uitgerekend in die kwalificatie, waar een grote schare Iwemania fans aanwezig waren en Jasper wel naar voren wilden schreeuwen, kwam de coureur uit Hooghalen geen moment in zijn ritme. Kleine foutjes, het niet kunnen vinden van een goede sleep zorgden voor een tegenvallende rondetijd van 1’46.173 die uiteindelijk goed bleek te zijn voor de eenendertigste plaats op de startgrid.

Jasper, snelste rondetijd 1’46.173, 31e startplaats:
Dit is een enorme teleurstelling, uitgerekend in een kwalificatie waar je al zolang naar uitkijkt en waar zoveel van mijn fans aanwezig zijn lukt het niet. Misschien wilde ik wel iets te graag vanmiddag en liep ik daardoor constant tegen mezelf te vechten. Helaas kan ik het nu niet meer veranderen maar de verschillen zijn klein en dus is er best nog wel het een en ander mogelijk in de race. Ik zal er morgen echt alles aan doen om een goed resultaat te behalen in de wedstrijd, met een betere uitgangspositie had ik me het zelf een stuk makkelijker gemaakt maar niks is onmogelijk in de Moto3 klasse.