Zoeken

Telefonica tekent 5-jarig contract met Yamaha

5 maart 2014
Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het officieel: Yamaha heeft een vijfjarig contract met de Spaanse telecom gigant Telefonica gesloten, waarmee Movistar na acht jaar afwezigheid weer terug is in de MotoGP en Yamaha na drie jaar eindelijk weer een titelsponsor heeft.

Movistar Yamaha MotoGP logo

Na eerder al titelsponsor van zowel Suzuki als Honda in de 500cc / MotoGP te zijn geweest heeft moederbedrijf Telefonica nu een vijfjarig contract met Yamaha gesloten als titelsponsor van het MotoGP fabrieksteam, waardoor het team dit jaar officieel als Movistar Yamaha MotoGP team de boeken in zal gaan. De merknaam Movistar zal prominent op alle spullen van het team aanwezig zijn, van teamkleding en pitbox tot de vrachtauto's, hospitality en uiteraard de kleding van de coureurs én de YZR-M1.

Met de bekendmaking van het vijfjarig contract is ook het nieuwe officiële Movistar team logo onthuld, hoe een en ander er op de motor uit komt te zien wordt pas op 19 maart bekend gemaak tijdens de presentatie van het team in Qatar.