Zoeken

Team GO&FUN Honda Gresini officieel gepresenteerd

31 januari 2014
In het Titano theater in San Marino heeft het Team GO&FUN Honda Gresini zich gisteren officieel gepresenteerd. Op het podium werden door GO&FUN president Bruno Bollini, hoofdsponsor van het team de twee machines en rijders voorgesteld: Alvaro Bautista op de RC213V en Scott Redding op de nieuwe RCV1000R productieracer.

Gresini Honda_Bautista_Redding_TIN0837

Je zou het misschien niet zeggen, maar 2014 is het 18e jaar dat Gresini in de Grand Prix wegrace actief is. Het verhaal begon voor Fausto Gresini in 1997 met Alex Barros en de Honda NSR500V tweecilinder, die de Braziliaan in Donington Park op het podium wist te zetten.

Ondanks drie vice-wereldtitels in de MotoGP (Gibernau 2003 en 2004, Melandri 2005) werden de grootste succes sen tot nu toe in de 250 cq. Moto2 behaald: in 2001 werd het team met Daijiro Kato in de 250cc wereldkampioen, terwijl in 2010 met Toni Elias de eerste Moto2 wereldtitel werd binnengehaald.

Naast hoogtepunten kent de geschiedenis van Gresini Racing twee gitzwarte bladzijden. Op 20 april 2003 bezweek Daijiro Kato aan de gevolgen van een crash in de openingsrace in Suzuka, op 23 oktober 2011 verongelukte Marco Simoncelli tijdens de Grand Prix van Maleisië in Sepang.

Voor het tweede jaar zal het Gresini MotoGP team in de kleuren van GO&FUN zijn gehuld. GO&FUN directeur Bruno Bollini verklaarde met plezier naar het nieuwe seizoen uit te zien en alle vertrouwen in rijders Bautista en Redding te hebben. De komst van Redding is een goede stimulans voor het team, terwijl Bautista zijn sterke lijn door zal moeten trekken door meermaals voet op het podium te zetten. Volgens Fausto Gresini verdient Bautista het om tussen de topcoureurs te worden geschaard.

Alvaro Bautista:
Ik ben echt blij hier weer te staan voor het derde jaar op rij. Het GO&FUN Honda Gresini Team is als familie voor mij en ik geniet altijd van de sfeer in de box. Helaas hebben we het afgelopen jaar het podium gemist, maar halverwege het seizoen werden we competitief en reden erg constant. We hebben goede resultaten behaald, mede dankzij het goede werk dat door Showa is verricht. Ik heb veel wedstrijden met Valentino Rossi gevochten, die op een fabrieksmachine zit, dus zijn we optimistisch voor wat het komende seizoen betreft. We weten dat we een goede basis hebben en mijn doel is om vanaf de eerste wedstrijd in Qatar competitief te zijn.

Scott Redding:
Alles is hier compleet anders voor mij: het is een nieuwe uitdaging, die ik leuk vind! Iedereen binnen het GO&FUN Honda Gresini Team is erg vriendelijk, waardoor ik me vanaf de eerste testdag in Valencia november afgelopen jaar meteen thuis voelde. Nu ben ik gretig om naar Sepang te gaan om het seizoen te starten. Ik heb hard getraind omdat ik deze drie testdagen sterk en fit wilde zijn. Mijn pols voelt nu oké om te rijden. Ik zal in Maleisië het in eerste instantie aanzien, maar wil zeker proberen om het gat met de top en de andere productieracers te dichten. Mijn doel voor dit eerste seizoen is nummer één in het Open klassement te worden.