Zoeken

Tardozzi volgt Guareschi op als teammanager Ducati MotoGP

13 januari 2014
Officieel is het nog niet bevestigd, maar volgens insiders zal Davide Tardozzi na drie jaar afwezigheid zijn rentree bij Ducati gaan maken. Ditmaal echter niet als teammanager van het Superbike team, maar als teammanager van het Ducati MotoGP team. Tardozzi volgt Vittoriano Guareschi op, die onlangs naar het VR46 Moto3 team van Valentino Rossi is vertrokken.

Davide Tardozzi

De komst van Tardozzi wordt in diverse Italiaanse media aangekondigd. Tot drie jaar geleden was de voormalig Ducati WK Superbike coureur in dienst van Ducati als teammanager van het officiële WK Superbike fabrieksteam, waar hij maar liefst 8 wereldtitels in de wacht wist te slepen met Carl Fogarty, Troy Corser, James Toseland en Troy Bayliss.

In 2010 stapte Tardozzi over naar het team van BMW Motorrad, maar de Duitsers wilden niet luisteren naar de adviezen van de Italiaan, waardoor Tardozzi na één seizoen besloot de eer aan zichzelf te houden en zich geheel uit de motorsport terug te trekken.

Tardozzi is de tweede grote naam die Ducati heeft weten te strikken om haar MotoGP avontuur uit het slob te trekken. Eerder al werd Gigi Dall'Inga bij Aprilia weggekocht als manager van Ducati Corse.